logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja BIOS Lenovo 3000 N100 - Instalacja nie kończy się poprawnie

durden_k 19 Maj 2012 14:51 5020 2
REKLAMA
  • #1 10913319
    durden_k
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z aktualizacją BIOSa.
    Mój komputer to lenovo 3000 N100 z 2006 r. działający na Windows XP, Intel Celeron 1.46 Ghz, 504 Mb RAM.
    BIOS - Phoenix, v.1.01

Wchodzę na stronę Lenovo, ściągam Bios Update Utility z najnowszą wersją (3.12) i instaluję w podanym folderu (c:/DRIVERS/FLASH). Wg instrukcji system powinien się dalej zrestartować, a instalacja przebiegać dalej. Niestety, nic takiego się nie dzieje. Dostaję tylko informację na ostatnim oknie instalacji, żebym sobie zdał sprawę, że instalacja nie jest jeszcze zakończona.

Czy miał ktoś podobny problem? Jak sobie z tym poradzić? Czy można ściągnąć dobra aktualizację BIOSa dla podanego typu z innych stron?

Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #3 10913663
    durden_k
    Poziom 2  
    dt1 napisał:
    Witam,
    Kolega ma jakiś problem z komputerem, że chce aktualizować BIOS?

Tak, mam wbudowany w laptopa port IEEE 1394, ale nie chce mi zadziałać, w Windowsie wyskakuje mi, że jest aktywny, natomiast w BIOSie go nie widać, sprawdziłem różne możliwości i znalazłem informację, że może aktualizacja BIOSa coś pomoże, ale niestety, nic to nie dało.

Zrobiłem tak jak w instrukcji i działa, nie wpadłem na to, żeby otwierać aplikację przez "Uruchom", próbowałem bezpośrednio. Dzięki ;]
REKLAMA