logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć Avasta i rozwiązać problemy z systemem Windows XP?

ninik26 22 Maj 2012 17:17 1549 9
REKLAMA
  • #1 10923480
    ninik26
    Poziom 22  
    Ocena: 9
    Witam,
    tak jak w temecie,kolega ma problem z kompem miał antywirusa Avire przez długi czas usunął go i wgrał avasta po czym muli mu kompa strasznie sam pasek narzędzi ładował mu się około 5 minut,po czym odinstalował avasta,miał problem bo przez dodaj usuń nie mógł go w ogule wywalić bo odinstalowywanie stawało na 99% i się zawieszało jakoś go wywalił chodził mu parę godzin dobrze dzisiaj jak włączył kompa zaczęły się Problemy mój komputer ładuje się 5 minut co kolwiek chcę ściągnąć z neta pokazuje że nie ma miejsca albo pobieranie przerwano od razu od momentu pobierania przerywa,chciałem z nim odinstalować eseta wychodzi błąd że jest mało miejsca i nic się nie da zrobić.
    Ratujcie plis tylko szybko bo to ważna sprawa!
    Dodam jeszcze że ma windowsa xp.
    P.S.Drogich adminów proszę od wyrozumiałość o pisownie bo to z braku czasu,z góry sorki za błędy i dzięki za wszelkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10923535
    ninik26
    Poziom 22  
    to znaczy że format nie pomorze?co może byc przyczyną tego
    czy to wina instalacji anty wirusó? bo z tego co ja wywnioskowałem to avast zrobił masakre to prawda?
  • REKLAMA
  • #3 10923551
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1703
    ninik26 napisał:
    mój komputer ładuje się 5 minut ci kolwiek chce ściągnąć z neta pokazyje że nie ma miejsca

Nic dziwnego jak nie ma miejsca...
    Zrobić miejsce, lub jeśli system jest już wiekowy i zaśmiecony, to format i nowy.
  • REKLAMA
  • #4 10923659
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    pawel-jwe napisał:
    co to znaczy że format nie pomoże?co jest przyczyną tego?

A czy ja coś takiego napisałem... czytaj ze zrozumieniem.
    Czyszczenie systemu który jest obecnie zainstalowany może trwać długo i nie masz pewności że będzie dobrze. Sformatowanie i postawienie systemu na nowo jest najpewniejsze.
  • REKLAMA
  • #5 10924061
    ninik26
    Poziom 22  
    mój komputer ładuje się 5 minut,co kolwiek chcę ściągnąć z neta pokazuje że nie ma miejsca na dysku
    Nic dziwnego jak nie ma miejsca...
    Zrobić miejsce, lub jeśli system jest już wiekowy i zaśmiecony, to format i nowy.

Kolego,jak jest 5GB na dysku i pokazuje że dysk jest pełen i na innych jest więcej i też pokazuje że dysk jest pełny to jak mam zrobić miejsce jak już jest,poza tym system ma 4/5 lat to zapewne przyczyna muli i masakry nawet nie odinstaluje eseta 5 bo błąd wywala czyli mówicie format?TO niesety trzeba będzie bo jak nie ma innej możliwości a i czy przewrócenie systemu pomoże?
    Chociaż na chwilę żeby nie robić formata teraz natychmiast?
  • #6 10924145
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 10924148
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    ninik26 napisał:
    P.S.Drogich adminów proszę od wyrozumiałość o pisownie bo to z braku czasu,z góry sorki za błędy i dzęki za wszelkie odpowiedzi.

Pokolorowano - teraz sam oceń czy dla tego czegoś można mieć wyrozumiałość.
    Masakra i to nie Avasta tylko Twoja!

Pytanie pomocnicze - używasz drugiego konta ninik65 ?
  • #8 10924266
    ninik26
    Poziom 22  
    WojtasJD nie to moje pierwsze konto bo założyłem nie dawno i teraz miałem ważną potrzebę.
  • #9 10932483
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    Popraw pisownię :!:
    Korzystaj z przycisku [Pisownia]
  • #10 10934612
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z komputerem działającym na systemie Windows XP po zainstalowaniu oprogramowania antywirusowego Avast, które spowodowało znaczne spowolnienie działania systemu. Po nieudanej próbie odinstalowania Avasta, komputer nadal działał wolno, a użytkownik napotkał problemy z brakiem miejsca na dysku, co uniemożliwiało pobieranie plików. Uczestnicy dyskusji sugerują różne rozwiązania, w tym czyszczenie systemu, przywracanie systemu, a w ostateczności formatowanie dysku i ponowną instalację systemu. Wskazano również na możliwość użycia programów do czyszczenia rejestru i usuwania niepotrzebnych plików, takich jak RegSupremePro i Odkurzacz.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA