logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion DV-7, sposób podziału dysku twardego do oceny

Kolumbus 23 Maj 2012 21:45 1598 3
REKLAMA
  • #1 10928041
    Kolumbus
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Proszę o ocenę czy podział dysku, którego dokonałem jest poprawny:

HP Pavilion DV-7, sposób podziału dysku twardego do oceny

Oczywiście niepokoi mnie to wszystkie partycje są dynamicznymi, nie rozumiem do końca właśnie czy w praktyce partycje te będą mogły być używane jak podstawowe i czy nie będą źródłem jakiegoś zamieszania.

Wychodzi na to, że trochę namieszane to jest. Zastanawiam się czy w przypadku gdybym użył funkcji RECOVERY to czy struktura partycji zostanie od nowa założona?

komputer to HP Pavilion dv7-6b30ew
  • REKLAMA
  • #2 10942590
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Masz DVD recovery ? Podział dysku na partycje dynamiczne to nie jest najlepszy pomysł. Jak chcesz więcej partycji to lepiej zrobić rozszerzoną partycję a na niej dyski logiczne.
  • REKLAMA
  • #3 10944462
    Kolumbus
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Tak, nagrałem sobie na całe szczęście płyty DVD Recovery (4 sztuki)

Właśnie w taki sposób próbowałem podzielić dysk: podstawowa, rozszerzona(dyski logiczne), ale w trakcie używania kolejnych programów coś pomieszałem i nawet nie wiem kiedy...

Sugerujesz zatem wrzucenie od nowa zawartości Recovery mając nadzieję, że kopia ta przywróci również strukturę podziału dysku?
  • #4 10944495
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    To bardzo przezornie. Większość użytkowników nie robi DVD recovery i potem są kłopoty.
    Tak przywróć z DVD recovery.Wszystkie dane na dysku zostaną usunięte. Nie rób przy tworzeniu nowych partycji dynamicznych bo pewnie niechcący kliknąłeś konwersja na dynamiczne.
REKLAMA