Witam szanownych użytkowników.
Chciałbym uzyskać pomoc od waszmościów, mam problem z wyszukiwarką googla, tzn z strona google.com google.pl, nie działa mi także recaptcha, wszystkie inne strony działają bez zarzutu, łącznie z mapami Google i innymi produktami tejże formy (dotyczy to wszelkich przeglądarek które mam zainstalowane tj ff ie opere czy safari), nie jestem znawcą komputerów(studiuje historii nie informatykę ) ale podejrzewam ze to jakiś złośliwy wirus który mógł mi coś pozmieniać we wpisach czy cuś, jednak wszystkie antywirusy które dotychczas użyłem nie rozwiązały problemy, kumpel polecił mi program o nazwie HijackThis, co prawda wygenerował jakieś dane ale nic z nich nie rozumiem, wiec boje się cokolwiek ruszać, mam wiec prośbę do użytkowników tego forum, czy raczyli bysie zinterpretować te dane, i podpowiedzieć co czynić dalej ażeby odzyskać możliwość wyszukiwana za pomocą googla
ja na Twoim miejscu bym wywalił z kompa wszystko co ma w nazwie toolbar (bo to zwyczajnie syfy, reklamiarze, spowalniające odpalanie przeglądarek). Później odpal sobie np. CCleaner (taki prosty programik którym sobie wywalisz zbędne, podejrzane rzeczy z autostartu, przeskanujesz rejestr, zrobisz jego kopie zapas. i wywalisz różnego rodzaju błędy). Powinno wystarczyć, zawsze możesz na forum dopytać. zacznij od najprostszego.
Pokaż logi z OTL http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe Zaznacz-Wszyscy użytkownicy.Wszystkie panele-Użyj filtrowania.Zaznacz-infekcja LOP i Purity na 30 dni.
Kliknij Wykonaj skrypt.Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie. Następnie uruchom OTL ponownie, tym razem kliknij (Skanuj).
Pokaż nowy log OTL.txt oraz raport z usuwania.
Logi umieść jako załączniki.
✨ Użytkownik zgłosił problem z działaniem wyszukiwarki Google oraz reCAPTCHA na różnych przeglądarkach (Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari). Inne strony działały poprawnie, co sugerowało możliwą infekcję wirusową. Użytkownik próbował różnych programów antywirusowych, ale bezskutecznie. Forumowicze zalecili użycie narzędzi takich jak CCleaner do usunięcia niepotrzebnych toolbarów oraz OTL do analizy systemu. Po wykonaniu skanowania i usunięciu złośliwego oprogramowania, problem został rozwiązany, a Google oraz reCAPTCHA zaczęły działać poprawnie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.