logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nawigacja MCD i głośniki - brak basów , Passat B5 2004

Tacoz 01 Cze 2012 20:38 2258 1
REKLAMA
  • #1 10956996
    Tacoz
    Poziom 1  
    Witam. Czy ktoś kiedyś spotkał się może z takim przypadkiem... Posiadam nawigację MCD z czterema głośnikami (2 tweetery + 2 basowe) - fabryczne, zamontowane z przodu. Problem polega na tym, że po lewej stronie brak basów (obydwa głośniki z lewej grają). Z prawej jest wszystko ok i to uzupełnia całość. Podczas zabawy z balansem prawo - lewo uwidacznia się ta przypadłość. Zamiana głośnika basowego nie daje rezultatu - jest to samo. Identycznie wygląda sprawa po zamianie + z -. VAG nie pokazał błędów. Czy to może oznaczać jakieś uszkodzenie radia? Czy może ktoś coś namieszał gdzieś w instalacji? Paska kupiłem niedawno. Jestem jego drugim użytkownikiem. Wiem, że ktoś w nim zamienił kierownice multifunkcyjna na zwykłą. Także FIS pokazuje mi np. otwarte lewe drzwi przy faktycznie otwartych prawych (ale tylko przód). Czy tu może być jakiś problem? Poszukałem w necie i na forum ale nic nie znalazłem (być może szukam nie prawidłowo) To mój pierwszy post. Proszę o wyrozumiałość. Za każdą podpowiedź będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 10957768
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1710
    Wygląda na przekładkę z anglika. W jednym z głośników basowych jest zamieniony + z -.
REKLAMA