logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kłopot z grami - jak uniknąć błędów regulaminowych na forum?

05 Mar 2003 08:10 3204 13
REKLAMA
  • #1 116227
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 116277
    kondziub
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    A próbowałeś instalować detonatory od Nvidii?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 116320
    northwind
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Spróbuj starsze detonatory, ale mozesz troche stracic na wydajnosci
  • #4 116329
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 488
    ja osobiście miałem problem z zainstalowaniem detonatorów ściągniętych ze strony nvidii ale zamieszczone na płycie komputer świata extra poszły bez zarzutów
  • REKLAMA
  • #6 116575
    staszek44
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    A po instalce SYSTEMU wrzuciłeś najpierw stery do płyty głównej ???
    najprawdopodobniej dlatego nie wchodzą Ci stery z orginalnej płyty do GeForca.....,ponieważ płyta nie rozpoznaje go poprawnie....POZDRO......
    PS.a tak pozatym XP I GRY ????.......jeżeli jesteś zapalonym graczem strzelanek to naprawdę dziwię CI się ,mam tą samą kartę co Ty i pod 98SE na tych gierkach (a próbowałem wielu wersji detonatora) no problemo .......,jeżeli stery płyty w Twoim przypadku nie pomogą to pozostaje Ci tylko testować Detonatory może na jakieś wersji pójdzie,bo np. sąsiad też ma GeForca 2MX/MX400 I Medal Of Honor na XP (ale to dodatek AA) .....u niego śmiga bez zarzutu......
  • #7 116603
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 116816
    techrys
    Poziom 28  
    Ocena: 59
    Detonator to geforce.
  • #9 116940
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 196
    Detonator dokłanie to są lekko zmodyfikowane sterowniki do kart na chipsetach NVIDIA.
    Pozatym wejdź na linka którego wcześniej wysłałem i on Cie przeniesie tam gdze możesz pobrać takie sterowniki.
  • #10 116954
    yaurent
    Poziom 23  
    Ocena: 56
    techrys napisał:
    Detonator to geforce.

Trochę nie tak ..... Termin "detonator" został użyty po raz pierwszy w sterownikach nvidi dla wersji 3.xx i obejmowała ona karty oparte na TNT ,TNT Vanta ,TNT2. W zamyśle producentów chodziło raczej o chwytliwą nazwę mającą podkreślić wysoką wydajność chipa ....Oczywiście znakomicie to także zagrało po ukazaniu się kart GForce ,ale nawet teraz w każdym "inf-ie" detonatora są także stery do starszych TNT ......
  • REKLAMA
  • #11 116962
    Krzysi0
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 196
    Tak zgadza się. Ale detonatory są bardziej wydajne od zwykłych sterowników.
  • #12 118371
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 118386
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Do Geforcow sa tylko detonatory, nie ma "zwyklych" sterownikow.
  • #14 118448
    LEM
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 20
    710387588A1 napisał:
    Musiałem zlikwidować, skasować, unicestwić, zdeletować, wymazać, sformatować mój
    post oproblemach z grami, ponieważ popełniłem przestepstwo regulaminowe.
    Mój problem opisałem dużymi literami a to wykroczenie z paragrafu 22. Ponieważ
    dostałem wyczerpujące informacje na zadany temat , nie ma sensu pisania o sprawie
    małymi literami, czyli wcale. Pozdrawiam wszystkich. Zbyszek

Dostałeś informację (nie uwagę :!:) z prośbą o zmiane literek w swoich wypowiedziach, ponieważ posty pisane dużymi literami są po pierwsze nieczytelne, po drugie naruszają pewne zasady powszechnie panujące w internecie, a także regulamin, którego postanowienia przy rejestracji a takze po niej byles zobowiazany przeczytać i przestrzegać.

PW, którego temat brzmiał "Informacja" Został wysłany dnia 5 marca o godz 17:45. Treść tej wiadomości był następujący:
    Cytat:
    Pisanie wypowiedzi tylko dużymi literami jest zgodnie z zasadami netykiety odbierane jako wrzask (krzyk). Jest także naruszeniem Regulaminu Forum Elektrody

W związku z tym proszę zmienić następujące Twoje wypowiedzi:

Możesz to uczynić korzystając z przycisku Kłopot z grami - jak uniknąć błędów regulaminowych na forum? znajdującego się obok twoich wypowiedzi.

Jak widać w mojej wiadomości nigdzie nie było nakazu usunięcia tych wypowiedzi. Jeśli wybrałeś taką drogę postępowania, to jest to tylko i wyłącznie twój problem. Literki można było zmienić w znacznie krótszym czasie niż zeszło ci na całkowitą zmianę treści wiadomości. Informuję ciebie, że w tej chwili posty te wydają się być całkowicie bez sensu. Jeśli miałeś jakiekolwiek wątpliwości mogłeś zapytać na PW, a nie publicznie robić z tego afere.

Temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemów z instalacją sterowników do kart graficznych NVIDIA, zwanych potocznie "detonatorami". Użytkownicy zalecają instalację starszych wersji sterowników, np. serii 42.xx, które są stabilne i kompatybilne z kartami GeForce, w tym modelami GeForce 2 MX/MX400. Wskazano, że po reinstalacji systemu ważne jest najpierw zainstalowanie sterowników płyty głównej, aby karta graficzna była poprawnie rozpoznawana. Termin "detonator" odnosi się do zmodyfikowanych sterowników NVIDIA, początkowo dla kart TNT, TNT2, a później dla GeForce, charakteryzujących się wyższą wydajnością. Polecono również polskie sterowniki FACHMAN jako alternatywę. Wątek porusza także kwestie regulaminowe forum dotyczące pisania postów wielkimi literami, co jest zabronione i może skutkować usunięciem wpisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA