logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner DVB-T (BLOW 4601HD) odbiera tylko kanały zakodowane.

AndreWLD 06 Cze 2012 15:52 12120 3
REKLAMA
  • #1 10973639
    AndreWLD
    Poziom 9  
    Witam. Kupiłem dzisiaj tuner dvb-t firmy blow. Po podłączeniu zasilania, kabla scart-euro i anteny włączam tuner, wyszukuje kanały (wyszukało 23) wybieram obojętnie jaki i wyskakuje ciemny ekran i napis "kanał zakodowany" i tak na każdym kanale. Nie mam żadnego darmowego programu. Mieszkam w Poznaniu i odbieram pokojową anteną. O co chodzi? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10973661
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 214
    Odbierasz MUX-4 (Cyfrowy Polsat - TV MOBILNA - płatna).
    Antena pokojowa to kiepski pomysł. Najlepiej użyć anteny zewnętrznej ustawionej na Śrem.
    Przeszukaj ręcznie kanały:
    k23 - MUX1
    k39 - MUX2
    k28 - MUX3
    Możesz się kierować jak najlepszym odbiorem analogowego TVP2 na k27 bądź Polsatu k50.
  • REKLAMA
  • #3 10975698
    krudz
    Poziom 1  
    Mam ten sam problem. Tzn., że nie mam szans na odebranie TVP1, TVP2 na antenie pokojowej.
    U mnie tuner wyszukał jakieś 32 programy, z czego większość płatna. Dostępne tylko Polsat, TVN, TVP6, Polsat Sport News itp. Jedynka, Dwójka - zakodowane.

Naprawdę nie ma szans na odbiór MUX1, MUX2 w Katowicach na antenie pokojowej?
  • #4 11014570
    AndreWLD
    Poziom 9  
    Ja już problem załatwiłem. Przestawiłem antenę POKOJOWĄ w strone Śremu i poszukałem kanałów jeszcze raz, odebrało mi 4 MUX-y (w tym MUX-4 płatny). Usunąłem zakodowane programy (płatne) i mam wszystkie kanały bezpłatne w bardzo dobrej jakości. Polecam antenę pokojową.
REKLAMA