logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić?

krzemien888 09 Cze 2012 12:42 1392 7
REKLAMA
  • #1 10982709
    krzemien888
    Poziom 9  
    Problem jest następujący.
    Przedwczoraj, komputer nagle padł. I włączyć się nie chciał.
    Od wczoraj zaskakuje, ale jest problem. Zaskakuje wiatrak, wiatrak od CPU, zaskakuje stacja cd i dysk twardy. A karta nic.
    Karta przy testach grzała się do 80 - 90 stopni, ale nigdy się nie wyłączała. Nie mam niestety możliwości sprawdzenia innej karty.
    Pytanie brzmi, czy na pewno padła karta, czy jest możliwość że poszło co innego.

Jeśli to miałoby jakieś znaczenie, 3-4 dni przed awarią zmienione były sterowniki do grafiki na nowsze.

Wnętrzności:
    Asus m3n - hd/hdmi
    Geforce 9800 gtx
    Phenom x4 9650
    Chieftec 500w
  • REKLAMA
  • #2 10982724
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    Przeczyść styki na karcie i slot na płycie głównej. Reset biosu na płycie: zworka, bateria.
    Sprawdź zasilacz.
    Jaki masz system?
  • REKLAMA
  • #3 10982865
    krzemien888
    Poziom 9  
    Karta styki i slot przeczyszczony.
    Bios zresetowany baterią i zworką.
    Windows Vista Home Premium
    Reszta wstaje, więc zasilacz raczej działa poprawnie. Jak mogę dokładniej sprawdzić zasilacz ?
  • #4 10982883
    Dacomos
    Poziom 33  
    Ocena: 192
    Wyjmij grafikę jakie będą sygnały biosu ( głośnik podłączony ? )
  • REKLAMA
  • #5 10982930
    krzemien888
    Poziom 9  
    Głośnik podłączony, dla pewności odłączyłem i podłączyłem ponownie i ... nie odzywa się wcale.
  • REKLAMA
  • #6 10983148
    entermen
    Poziom 32  
    Ocena: 132
    @krzemien888
    Odłącz od komputera. Rozkręć spraw stan kondensatorów.Sprawdź napięcia jeśli umiesz posługiwać się miernikiem.
    Zrób foto wnętrz zasilacza i umieść na forum.
  • #8 10984012
    krzemien888
    Poziom 9  
    Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić? Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić? Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić? Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić? Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić? Geforce 9800 GTX nie działa po aktualizacji sterowników, co sprawdzić?

Monitor podłączałem i nie łapał nic. Kiedyś zdarzało się tak że przy np. wywaleniu korków komputer trzeba było resetować 2-3 razy żeby monitor złapał.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną Geforce 9800 GTX, która przestała działać po aktualizacji sterowników. Komputer nie uruchamia się poprawnie, wentylatory działają, ale karta nie reaguje. Użytkownik sprawdził styki karty i slot na płycie głównej, zresetował BIOS oraz potwierdził działanie zasilacza. Pojawiły się sugestie dotyczące dalszej diagnostyki, w tym sprawdzenia sygnałów BIOS-u po odłączeniu karty graficznej, oceny kondensatorów w zasilaczu oraz podłączenia monitora do zintegrowanej karty graficznej. Użytkownik zauważył, że monitor czasami nie łapie sygnału, co może sugerować problemy z zasilaniem lub innymi komponentami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA