logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC170LA-B - słaby dźwięk mikrofonu, baza czy słuchawka?

peterka43 13 Sty 2005 19:41 2027 7
REKLAMA
  • #1 1135451
    peterka43
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam problem z telefonem Panasonic KX-TC170LA-B.
    Od pewnego czasu znajomi zaczeli skarżyć się,że słabo mnie słyszą.
    Usterka ta występuje zarówno przy połączeniach wychodzących i przychodzących natomiast ja słyszę bardzo dobrze.
    Co to może być?
    Gdzie szukać przyczyny baza czy słuchawka?
    Proszę o pomoc. Dzięki
  • REKLAMA
  • #2 1135782
    eudajmonion
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    na dobry początek podmień mikrofon w słuchawce. ten który jest obecnie raczej jest dość płaski, ale możesz zastosować standardowy elektretowy (powinien się zmieścić)
  • REKLAMA
  • #3 1136672
    hubert7063
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Witam,
    Zgadzam się z przedmówcą, na początek wypadałoby sprawdzić mikrofon, może też być kwestia dostrojenia "radiówki", ale z tym trzeba postępować co najmniej :) bardzo ostrożnie.
    pozdrawiam
    hubert.
  • REKLAMA
  • #4 1268632
    peterka43
    Poziom 13  
    Witam ponownie.
    Wczoraj zamieniłem mikrofon i nadal to samo.
    Podłączyłem także inny telefon Panasonic TC162B i w tym telefonie jest tak samo słabo słychać.Czyżby wina była po stronie linii telefonicznej?
    Sam już nie mam pomysłu co to może być?
    Baterię wkładałem nową dobrze naładowaną.
    Obydwa Panasoniki nie mają homologacji -ma to jakieś znaczenie?
    Natomiast stary telefon przewodowy działa ok
  • REKLAMA
  • #5 1273169
    eudajmonion
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    spróbuj podłączyć panasonica u sąsiada i zobaczyć co się dzieje. może rzeczywiście linia?
  • #6 1273403
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 1274252
    peterka43
    Poziom 13  
    PICIA napisał:
    czy na tej lini jest Neostrada??-jesli tak to nic nie zrobisz-tak panasoniki maja się na Neostradzie

Neostrady nie ma. Była podłączona kiedyś tzn 1rok i 3 m-ce temu. Sprawdzę na innej lini abonenckiej i dam znać
  • #8 1281184
    peterka43
    Poziom 13  
    peterka43 napisał:
    PICIA napisał:
    czy na tej lini jest Neostrada??-jesli tak to nic nie zrobisz-tak panasoniki maja się na Neostradzie

Neostrady nie ma. Była podłączona kiedyś tzn 1rok i 3 m-ce temu. Sprawdzę na innej lini abonenckiej i dam znać

Niestety na innej linii jest bez zmian. Gdzie szukać przyczyny?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy słabego dźwięku mikrofonu w telefonie bezprzewodowym Panasonic KX-TC170LA-B, gdzie rozmówcy słabo słyszą użytkownika, mimo że on sam słyszy dobrze. Wstępne sugestie obejmowały wymianę mikrofonu w słuchawce na standardowy elektretowy oraz ewentualne dostrojenie modułu radiowego, jednak wymiana mikrofonu nie rozwiązała problemu. Test z innym modelem Panasonic TC162B wykazał podobne objawy, co wskazuje na możliwą usterkę linii telefonicznej. Sprawdzenie na innej linii abonenckiej nie przyniosło poprawy. Dyskusja wykluczyła wpływ usługi Neostrada na problem. Przyczyna usterki pozostaje nieznana, a problem może leżeć po stronie bazy lub linii telefonicznej, jednak brak jednoznacznej diagnozy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA