logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bezprzewodowy telefon Panasonic – przerywany dźwięk i zanik głosu podczas rozmów

MiL999 27 Gru 2005 15:33 1536 3
REKLAMA
  • #1 2119663
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    Kupiłem kilka dni temu telefon bezprzewodowy Panasonic i jest z nim problem. Otóż bardzo często przy dzwonieniu dzwięk znika i albo nie słychać to co ktoś mówi albo ktoś nie słyszy mnie. Ogólnie dość często rozmowa jest szarpana. Wygląda na to że słuchawka słabo łączy się z bazą ale to się pojawia nawet wtedy gdy stoi się 2 metry od bazy. Czasami jest dobrze a czasami głos jest właśnie tak szarpany.
    Mogę jeszcze ten telefon wymienić na nowy ale nie wiem czy to jego wina? Bazę stawiałem już w kilku miejscach w domu i ciągle to samo. Czy to oznacza że telefon jest niesprawny?
  • REKLAMA
  • #2 2120198
    embros
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Witam!
    Jak masz możliwość wymienić To wymień.
    pozdrawiam
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #3 2120458
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    A czy to czasem nie może być związane z tym że na tej samej linii jest neostrada? Nie wiem jaki to ma wpływ ale słyszalem że czasami są wtedy problemy. Poza tym w instrukcji do telefonu jest napisane że przy usługach DSL mogą wystąpić problemy. Jak to w końcu jest?
  • #4 2121137
    altelsystemy
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Możliwe, że problem leży w czym innym. Zobacz czy problem nie zniknie po zmniejszeniu poziomu glośności w słuchawce. W nowych modelach Panasonic (KX-TCD 200, 210) zauważyłem taki efekt przy ustawionej zbyt dużej głośności w słuchawce, układ antylokalny aby wyeliminować powstanie sprzężenia najczęściej przycisza mikrofon. W każdym razie potestuj patent ze zciszeniem.
REKLAMA