logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Candy CT 1296 TXT - Błąd Error 02, wolne pobieranie wody, co sprawdzić?

tomi26 12 Cze 2012 21:10 3614 3
REKLAMA
  • #1 10994974
    tomi26
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Witam.
    Koledzy sprawa wygląda następująco,wczoraj kupiłem (odebrałem) tą pralkę link do allegro skasowałem wszystko miało być ładnie pięknie itp...ale nie jest.

Pralka po wybraniu programu zaczyna po ok.1 minucie pobierać wodę i to bardzo powoli,tak jakby nie miała siły...pobiera tak jakieś 6 minut przy czym z bębnem nic się nie dzieje i wyskakuje na wyświetlaczu błąd "Error 02" w instrukcji jest to opisane jako "Pralka nie pobiera wody" i należy sprawdzić czy otwarty jest dopływ wody.

Dopływ wody jest oczywiście otwarty.

Odkręciłem wąż od pralki i gdy był podłączony do zaworu w ścianie odkręciłem kranik i przez wąż woda leci mocno więc zbyt małe ciśnienie bym wykluczył...sitko to przy elektrozaworach jest "odrobinę" zasyfione,z naciskiem na Odrobinę więc to też bym raczej wykluczył :/ ehh

Czy może to być padająca pompa?czy gdy pompa pada to nie powinien wyskoczyć jakiś poważniejszy błąd w stylu "skontaktuj się z serwisem" ?

Moderowany przez mrhari:

3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10994983
    kizek
    Poziom 35  
    Ocena: 487
    Elektrozawór/y są drożne?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10995056
    nikusert
    Poziom 41  
    Ocena: 1753
    Witam
    Przy pobieraniu wody nie działa pompka,lecz elektrozawory jak wspomniał kolega kizek.W elektrozaworach jest otworek jak szpilka ,może być przytkany.
  • #4 11012033
    tomi26
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Dzięki koledzy,mieliście rację tj.wyczyściłem dokładnie elektrozawory i pralka już normalnie pobiera wodę i robi pranie.

Dziękuję za podpowiedzi i Pozdrawiam ;)
REKLAMA