logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audigy Sound Blaster ZS 2 gold - jeden glosnik znieksztalca dźwiek

anonymus102030 23 Cze 2012 20:47 1084 1
REKLAMA
  • #1 11034654
    anonymus102030
    Poziom 2  
    Witam! Mam następujący problem. Posiadam kartę dźwiękowa Audigy Sound Blaster ZS 2 gold i po zainstalowaniu sterowników(Audigy_SupportPack_3_8) podczas odtwarzania muzyki dźwięk jest zniekształcony. Postanowiłem pobawic sie balansem dźwięku i zauważyłem ze tylko lewy glosnik(glosniki 2.1) zniekształca jakby byl przesterowany dźwięk. Myślałem ze wina leży w sprzęcie ale na linuxie chodzi normalnie. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
  • REKLAMA
  • #2 11037472
    anonymus102030
    Poziom 2  
    Poszperałem trochę w necie i postanowiłem usunąć wszystko co związane z creative tak aby nie robić reinstalu. Pobrałem program Driver Sweeper który umożliwia usuniecie sterowników i wszystkich plików które należą do oprogramowania firmy creative. Po usunięciu i ponownym zainstalowaniu sterowników (Audigy_SupportPack_3_8,warto nadmienić ze w czasie restartu po instalacji złapałem bluescreena...) problem pozostał. Warte uwagi jest również to ze po podłączeniu do przedniego panelu słuchawek dźwięk w prawym głośniku jest poprawny.
REKLAMA