logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskanie danych z Pulpitu po podłączeniu dysku do innego kompa;

Kajtek16 24 Cze 2012 11:25 3387 4
REKLAMA
  • #1 11036060
    Kajtek16
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem. Siadła mi płyta główna i procesor. Ale mniejsza o to. Na dysku a dokładniej na pulpicie miałem ważne dane. Chciałem te dane z pulpitu przekopiować na innym komputerze podłączając dysk do drugiego komputera> Lecz powstał problem, że nie ma dostępu do folderu "pulpit" gdyż miałem założone hasło na tym komputerze co mi się spalił.I teraz pytanie: czy jest możliwośc przekopiowania tych danych jakoś? ? Mam już zakupioną nową płytę i procesor, lecz po podłączeniu wszystkiego i tego dysku z wgranym windowsem komp uruchamia się do momentu ładowania tego paska i pokazuje się niebieski ekran. Ale wiem, że przy zmianie tych podzespołów muszę zainstalować windowsa na nowo, lecz właśnie wstrzymałem się bo może znacie jakiś sposób na skopiowanie danych z folderu "pulpit" po podłączeniu dysku do innego komputera. proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 11036084
    linuks
    Spec od komputerów
    Ocena: 491
    Uruchom komputer z liveCD linuksowego. Może być slax i skopiuj pliki.
    Partycje będą w katalogu /mnt po uruchomieniu krusadera. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Slax montuje partycje automatycznie.
    Pozdrawiam
    Przykładowy filmik.

• REKLAMA
  • #3 11036158
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 413
    Możesz też przejąc na własność folder. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #4 11036197
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1688
    Kajtek16 napisał:
    lecz po podłączeniu wszystkiego i tego dysku z wgranym windowsem komp uruchamia się do momentu ładowania tego paska i pokazuje się niebieski ekran

A F8 - tryb awaryjby nie działa?
  • #5 11036983
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Umieszczenie wątku w dziale naprawie HDD i odzyskiwaniu danych
    poświęconym stanowi ewidentny dowód na to, iż Autor nie skorzystał z zasobów archiwalnych forum.

Uprawnienia - FAQ; dostęp w inny sposób - software; zmiana platformy sprzętowej i dostęp do systemu - software.

Pkt 3.1.14, 3.1.15, 3.1.16, 3.1.17.
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA