Witam, mam problem z bramką PAP2T. Bramka działała poprawnie długi czas u dostawcy internetu (net po LANie) potem została przeniesiona do innego dostawcy netu (dostawa netu po WiFi) i tam taż działała OK. Teraz przyszło mi przenieść bramke w inna lokalizację ale ciągle u tego drugiego dostawcy (net po WiFi choć to już inna siec, inny zakres adresowy). Gdy dzwonie z bramki z VoIPDiscounta, to po drugiej stronie wybierany numer dzwoni OK i ktoś odbiera ale rozmówca mnie nigdy nie słyszy, choć ja jego słyszę bardzo dobrze. Dodzwaniam sie np na automat w jakiejś instytucji i gdy trzeba wybrać tonowo numer to choć naciskam klawisze wybierając numer wewnętrzny to niema żadnego efektu i spiker ciągle gada (telefon ustawiony na tone prawidłowo wybiera numer skoro sie dodzwaniam) Tak jakby po odebraniu rozmowy "urywało sie" to co de mnie wychodzi. Bramka sprawdzana z powrotem w dwóch poprzednich lokalizacjach i ciągle działa OK. Telefony sprawne. Na drugiej lini IPcall działa poprawnie, zawsze w każdej lokalizacji.