logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

przerywany dzwonek bramka PAP2T + router Trendnet TEW-432BRP

hugo_boss86 20 Wrz 2011 16:03 1918 5
REKLAMA
  • #1 9945948
    hugo_boss86
    Poziom 10  
    Witam szanownych forumowiczów.
    Problem mam jak w temacie a mianowicie podczas gdy na mój nr stacjonarny ktoś dzwoni słyszę w telefonie grającą melodyjkę i nagle po mniej więcej 5 sekundach ją przerywa i zaczyna grać od nowa. melodyjka oczywiście powinna grać znacznie dłużej. problem zapewne techniczny gdyż dzięki temu nie załącza mi się sekretarka sprzętowa w telefonie co jest uciążliwe. Dodam że nieważne jakie połącznie jest realizowane czy połączenie lokalne, miedzymiastowe czy międzynarodowe a sekretarke ustawioną mam możliwie po najkrótszym czasie - 2 sygnały.

Bramkę Linksys PAP2T używam z operatorem Freeconet dawniejszy tlenofon choć bramka ta jakis czas temu była pod tlenofonem (inny numer) i nie było tego problemu. Jeśli będzie to pomocne dodam również że telefon stacjonarny to Panasonic z serketarką ze Stanów ale to myśle ze ma najmniejsze znaczenie.

Jakieś pomysły? Wdzięczny będę za wszelkie podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 9948042
    Kolek
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Miałem ten sam problem, konfigurowałem to ponad rok temu więc ręki sobie nie dam uciąć, ale chyba u mnie pomogła zmiana impedancji ( regional -> FXS Port Impedance)

Przypomniałem sobie jeszcze, że zmieniałem coś w ustawieniach "Caller ID".
  • REKLAMA
  • #3 9948694
    hugo_boss86
    Poziom 10  
    Kolek a czy masz mozliwosc podeslania screena z regional? probowalem zmieniac te watosci ale bezskutecznie niestety
  • REKLAMA
  • #4 9950970
    Kolek
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Spróbuj zmienić jeszcze kształt sygnału dzwonka (Ring Waveform) bo to też zmieniałem. U mnie jest sinusoida. W "Caller ID Method" wybrane mam Bellcore(N.Amer,China).
  • REKLAMA
  • #5 9951749
    hugo_boss86
    Poziom 10  
    no ten temat tez przerabialem i sprawa ma się tak. po zmianie na n. america sygnal jest dluzszy ale niewiele dluzszy i znow przerwie.. kolejne dzwonki tak samo krotkie jak poprzednio przed zmianą, ale też jak i Ty zwróciłem uwagę że coś się zmieniło, natomiast nie załatwiło mojego problemu :( musze podpiąć jakis inny telefon i zbadac czy będzie to samo, może wina tkwi w telefonie.
  • #6 11716485
    SuliX
    Poziom 11  
    Ocena: 25
    Rozwiązaniem jest wejście w zakładkę bramki: Voice-Regional - (switch to advanced viewed) pozycja Ring and Call Wainting Tone Spec i zmiana parametru Ring Frequency. Domyślnie 20. W moim przypadku działa na 30. przerywany dzwonek bramka PAP2T + router Trendnet TEW-432BRP
REKLAMA