logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym robić telefony platformy SL3 , soft / simlock

geryon 28 Cze 2012 21:55 794 8
  • #1 11052858
    geryon
    Poziom 17  
    Ocena: 126
    Witam!

Posiadam box'a UFS ( Tornado+HWK) - wiem że ten boź sam w sobie nie obsługuje SL3. Czy istnieją jakieścracki, dzięki , którym będę mógł wgrać soft np do e52 oraz ściągnąć z niej simlocka?
  • #2 11052883
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    Oprogramowanie możesz spokojnie wgrywać ale simlock sl3 musisz dawać pliki do przeliczenia.
  • #3 11052980
    geryon
    Poziom 17  
    jesli chodzi o software to jestem można powiedzieć, że zielony, do tej pory naprawiałem są elektronikę teraz zamierzam troszkę się rozszerzyć. Powiadasz, że oprogramowanie mogę wgrywać ale jakim programem? Czy PHOENIX zrobi to tak samo jak mt box czy jaf bądź inny box? Bo Phoenixem można robić to poprzez USB bez żadnych boxów. Chyba że masz na mysli inny program. A jeśli chodzi o simlocki to o jakich przeliczeniach mówisz i gdzie można to zrobić hmm coś bliżej na ten temat jeśli można?
  • #4 11053008
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    Oprogramowanie możesz wgrywać przez Phoenix a simlock sl3 szczytujesz telefon i dajesz plik do przeliczenia na forum jest trochę o tym wystarczy poszukać.
  • #6 11053038
    geryon
    Poziom 17  
    to w takim razie jest jakis box, który będzie robił full nokia bb5 i sl3 ? oczywiscie w przyzwoitej cenie. Jest tego mnóstwo ale nie nadążam za tymi aktualizacjami i kredytami.
  • #7 11053299
    jayu0
    Poziom 37  
    Ocena: 141
    Nie ma boxa ktory robi unlock sl3. Tylko dm3 ale nie jest on na sprzedaz.
    Co do odczytu danych do kalkulacji lbf, flashowania, naprawy, diagnostyki to cyclone, atf, best. Skoro nie nadazasz to daj sobie troche czasu na ogarniecie podstawowej wiedzy bo utopisz pieniadze , ubijesz telefony klientom i narobisz sobie wrogow.
    Gsm to spory temat tak wiec zastanow sie. Byli, sa tacy co przeczytali pare tematow i juz nakupowali sprzetu a za chwile pytanie typu jaki kabel, czy ktos pomoze bo ubilem telefon, ehhh serwisanci.
    kebeS_1988 napisał:
    oczywiscie w przyzwoitej cenie

W tym biznesie nie mozna oszczedzac, idac tym tokiem myslenia to mozesz wyswietlacze wymieniac czy baterie.
  • #8 11053419
    FIsiu_
    Poziom 28  
    Ocena: 293
    Kolega jayu0 ma rację, serwis GSM to nie bułka z masłem. Serwis SW to nie tylko zmiana oprogramowania czy ściąganie simlocka, serwisując nokie musisz wiedzieć że nie każdy telefon wstanie po dead usb, trzeba zainwestować w sprzęt, musisz posiadać podstawowe informacje tj. za co odpowiadają certyfikaty czy PM itd. Tej wiedzy nie przyswoisz w kilka godzin a to tylko nokia.
    Nie chcę cię zniechęcać ale jeśli zamierzasz się "bawić" w profesjonalny serwis GSM to bardzo dużo pracy przed Tobą.
  • #9 11053507
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
    3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada box UFS (Tornado+HWK) i poszukuje sposobów na wgranie oprogramowania oraz ściągnięcie simlocka z telefonu Nokia E52, jednak box ten nie obsługuje platformy SL3. Odpowiedzi wskazują, że oprogramowanie można wgrywać za pomocą programu Phoenix, a do ściągnięcia simlocka potrzebne są pliki do przeliczenia, które można znaleźć na forach. Wskazano, że sam HWK nie umożliwia odczytu plików, a do pełnej obsługi SL3 wymagany jest inny sprzęt, jak DM3, który nie jest dostępny na sprzedaż. Użytkownicy podkreślają, że serwis GSM wymaga dużej wiedzy i inwestycji w odpowiedni sprzęt, a nie każdy telefon można naprawić po problemach z USB.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA