logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm. Kontrolka zwiesza się i nie gaśnie. Dziwny przełącznik.

Marian_17 16 Sty 2005 13:20 1359 4
REKLAMA
  • #1 1143118
    Marian_17
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam:) mam w samochodzie zamontowany alarm... nie wiem co to za alarm bo byl jak kupilem samochod.... ale jest jeden problem....

1)od czasu do czau kontrolka od alarmu mi sie zawiesza i nie gasnie.... musze odciac okumulator od samochodu i podlaczyc spowrotem zeby sie odwiesila.... bo jak sie zawiesi to nie mam dzwieku w alarmie tylko mrugaja swiatla......

2)i mam jedzie jedno pytanie... podczas sprzatania znalazlem dziwny przelacznik ukryty w niewidocznym miejscu.... z tego co wyszukalem to ten przelacznik idzie kabelkiem do takiej malutkiej skrzyneczku tez ukrytej w samochodzie.... prawdopodobnie jest ona od alarmu.... ale jak przeklaczam ten przelacznik to sie nic nie dzieje.... co to moze byc ten przelacznik?jezeli to jakies odciecie to dlaczego nie dziala??w jakim bymgo nie dal polozeniu to alarm normalnie chodzi... samochod normalnie odpala.... jesli ktos sien a tym zna to pomocy....:) i gdzuie moge sprawdzic co to za alarm ? moze jaks tabliczka gdzies bedzie czy cos?
  • REKLAMA
  • #2 1143430
    Digital123
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam

Ta skrzyneczka co napisales to wlasnie jest alarm, i sprubuj na niej odczytac co to jest za alarm, bo bez nazwy raczej nikt ci nie pomoze.
    Co do tego "ukrytego wylacznika" jest to wyłacznik serwisowy i sluzy on do programowania alarmu( przejscie w tryb serwisowy itp.)
    I nie da sie go tak poprostu wcisnac i bedzie dzialal. Do kazdego alarmu jest pewna kombinacja ktora pozwoli ci na przejscie w ten tryb, ew. wylaczenie alarmu, no ale bez nazwy bedzie ciezko.

Pozdrawiam Dominik
  • REKLAMA
  • #3 1145049
    Marian_17
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    hmm..... myslalem ze ten wlacznik jest od jakiegos odciecia zaplonu.... czasami jak go przelaczam jak sie nim bawie to mi tak "pyka" alarm.... wydaje takie dzieki pik pik.... tak jakbym go wylaczal z pilota... dzieki za info. postaram sie zlukac co to za alarm :)
  • REKLAMA
  • #4 1145403
    Stefanek1
    Poziom 26  
    Ocena: 237
    Witam.
    Tym przełącznikiem to nie bardzo sie baw, bo mozesz sobie narobić biedy w połaczeniu z zabawą pilotem.
    Pozdr.
  • #5 1145745
    psiemek
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Przeważnie żeby wprowadzić alarm w tryb serwisowy, musisz włączyć zapłon i przełączyć przełącznik na on i wyłączyć zapłon. Wtedy dioda zacznie świecić światłem ciągłym i może to jest przyczyną tego że ci się dioda "zawiesza". Wyjście z trybu serwisowego jest w ten sam sposób co wejście.
REKLAMA