logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kartę graficzną D-SUB do monitora z HDMI IN?

JanKotek 06 Lip 2012 22:50 1183 4
REKLAMA
  • #1 11079228
    JanKotek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Przez pewien czas jestem skazany na kartę grafiki z wyjściem D-SUB.

1-Czy monitor mający takie wejścia będzie dało się w jakiś sposób połączyć razem?
    Foto na dole...

2-Na naklejce jest napis :
    HDMI IN
    i pod tym jakieś dwie dziwne informacje:
    2(ARC/MHL) 1(DVI)

co to znaczy?

Jak podłączyć kartę graficzną D-SUB do monitora z HDMI IN?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11079285
    kpodstawa
    Poziom 33  
    Ocena: 245
    Ze zdjęcia wynika, że masz w monitorze tylko jeden typ wejścia analogowego: Component. Czyli bezpośrednio nie dołączysz komputera z wyjściem analogowym RGB. Ale jest złącze Ethernet. Czy pisze w instrukcji, że monitor może pokazać obraz z sieci lokalnej? Jeżeli podasz typ monitora, to zaawansowani specjaliści wypowiedzą się tu mądrzej ode mnie.

Krzysztof Podstawa
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11079413
    JanKotek
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Monitor to SAMSUNG

Przejściówki za 160zł ;) wolałbym omijac bo to połączenie na miesiąc góra dwa,później kupie kartę grafiki z HDMI.
  • #5 11079477
    kpodstawa
    Poziom 33  
    Ocena: 245
    Przeczytałem opis i w ogóle nie ma wzmianki o złączu sieciowym. Czyli LAN może być tylko dla serwisu, do ewentualnej rozbudowy lub monitor wyprzedził instrukcję. Ale jest podobno analogowe złącze Euro - masz je tam gdzieś? Jeżeli tak i w pełnym standardzie z RGB, to od bidy dałoby się połączyć kablem VGA/Euro. Są na Elektrodzie posty na ten temat, ale w większości specjaliści odradzają takie rozwiązanie z różnych powodów. Kabel pośredniczący powinien być tańszy od konwertera., ale sam skalkuluj ryzyko niepowodzenia.

Krzysztof Podstawa
REKLAMA