Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Podłączenie laptopa do TV lub monitora brak odtwarzania filmów

Farenhajt67 11 Lip 2012 20:00 2038 3
  • #1 11 Lip 2012 20:00
    Farenhajt67
    Poziom 6  

    Witam temat już był wałkowany kilka razy ale postanowiłem go ponownie podnieść gdyż w zamieszczonych postach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
    Otóż mój laptop posiada karty Mobile Intel(R) HD Graphics oraz Radeon HD 6490M obydwie na sterownikach ATI Technologies.

    Mój problem polega na tym że nie mogę uzyskać odtwarzania filmów z DVD lub plików z monitoringu na obydwu ekranach na raz. Mogę oglądać wideo albo na jednym albo na drugim ekranie zależy jak przełączę ekrany w ustawianiach film zawsze wyświetla się na ekranie głównym. Laptop służy mi do prezentacji więc potrzebuję wyświetlać filmy na ekranie wbudowanym laptopa i dodatkowego monitora albo TV. Laptop to HP ProBook 4530s. Jeśli mieliście lub macie podobny sprzęt i problem proszę podzielcie się uwagami będę wdzięczny, może trzeba coś zmienić w ustawieniach podobno wszystj=ko działa na sterownikach Nvidii czy można je zmienić ? pozdrawiam Paweł.

    0 3
  • #2 12 Lip 2012 11:04
    egon42
    Poziom 37  

    Jeżeli ma być wyświetlane to samo na 2 ekranach trzeba włączyć funkcję clone w sterowniku karty graficznej.

    0
  • #3 13 Lip 2012 11:00
    Farenhajt67
    Poziom 6  

    Dzięki za zainteresowanie ale wszystkie ustawienia mam OK.
    Jeszcze raz przypomnę na czym polega problem: obydwa ekrany wyświetlają dokładnie to samo tekst, grafikę i inne wszytko prócz obrazu w oknie wideo jakiegoś odtwarzacza np.powerDVD co dziwne wideo z windows media playera widać na obydwu okranach więc niby o co tyle krzyku można by się zapytać ? a o to że często muszę korzystać z wielu różnych playerów takich dedykowanych do plików z monitoringu.
    Kolega miał też podobny przypadek podczas prezentacji z programem Power Point.

    Ponieważ obawiałem się że coś mogłem przeoczyć poprosiłem o pomoc znajomego informatyka który na co dzień składa i konfiguruje komputery i też sprawdził wszystkie ustawienia i stwierdził że w ustawieniach wszystko jest OK.
    Próbowałem zainstalować nowsze sterowniki ze strony ATI ale laptop nie chce ich przyjąć niestety bo twierdzi że są nie do tego sprzętu.

    0
  • #4 16 Lip 2012 10:29
    egon42
    Poziom 37  

    Spróbuj w opcjach -wydajność odtwarzacza wyłączyć przyspieszenie wideo mi kiedyś pomogło w podobnym problemie.

    0