logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie wykrywa karty sieciowej 8level WPCI-150A i przegrzewanie Asus Radeon 6950

energizer123 12 Lip 2012 11:44 1671 10
REKLAMA
  • #1 11097179
    energizer123
    Poziom 9  
    Witam. Zakupiłem nową kartę sieciową 8level WPCI-150A. Zamontowałem ją na miejsce starej. Włączam kompa ale nic się nie dzieje. Nie wykrywa mi karty, nie mam internetu. Nie wiem co robić. Stara karta jest uszkozona. Doradźcie co zrobić.
    2 Problem to przegrzewanie karty graficznej. Posiadam Asus Radeon 6950. Kolega ostatnio grzebał mi się w kompie ale nie wiem czy może to być tego przyczyna. Po pograniu w BF3 np.35min(jeszcze kiedy miałem sprawny internet ;P) karta ma 75 stopni!! czasem nawet powyżej. Co mam zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11097190
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Zainstalowałeś sterowniki do karty sieciowej? Nie wiem jak jest w produktach 8level ale jeśli była płytka dołączona do karty zainstalowałeś z niej sterowniki? Jeśli nie było płytki sterowniki do tej karty są napewno na stronie producenta. Co do drugiej sprawy kolega mógłci wyłączyć coolery na karcie. Karty Asus mają świetne chłodzenie ale takie temperatury moim zdaniem świadczą o tym że ktoś coś pogrzebał. Jeśli wentylatory są włączone i dalej jest taka wysoka temperatura przy grach pisz a na pewno pomożemy
  • REKLAMA
  • #3 11097212
    energizer123
    Poziom 9  
    Tak płytka była dołączona. Nie instalowałem sterowników z tej karty ponieważ myślałem że system sam wyszuka i zainstaluje tą karte. Stery właśnie się instalują.
    Fakt wentylatory były wyłączone. Wszystko było ustawione na 0%:P
  • Pomocny post
    #4 11097223
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    Tylko dziwi mnie jedna rzecz. Czy twój program do regulacji obrotów wentylatorów na karcie graficznej to Catalyst Control Center? czy jakiś inny?
  • REKLAMA
  • #5 11097240
    energizer123
    Poziom 9  
    Tak to ten program a o co chodzi?
  • Pomocny post
    #6 11097245
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    To dobrze. Myślałem że posiadasz inny lecz instaluje się ten program którego nazwe napisałem wyżej
  • #7 11097283
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 11097301
    SIMSONS51C
    Poziom 23  
    DJkredka Problem rozwiązany nie widzisz?
  • #9 12615638
    businessman
    Poziom 2  
    Czy ktoś instalował sterowniki na Windows 8 ? Te spod 7 mi nie działają.
  • #10 12616166
    CamerDisco
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    Jakiś błąd ? Próbowałeś odpalić w trybie zgodności z win7/xp/vista ?
  • #11 12616262
    businessman
    Poziom 2  
    Probowalem trybu zgodnosci, instalowalem w trybie gotowosci i nic. Po instalacji sterow od producenta (ktory wydal tylko do windows 7) nadal widoczne sa stery od microsoftu ktore nie umozliwiaja podlaczenia internetu. Teraz zainstalowalem 7 ze wzgledu na brak internetu na windows 8.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z nową kartą sieciową 8level WPCI-150A, która nie jest wykrywana przez system po zainstalowaniu. Zostało zasugerowane, aby zainstalować odpowiednie sterowniki, które mogą być dostępne na stronie producenta. Dodatkowo, użytkownik zgłasza problem z przegrzewaniem karty graficznej Asus Radeon 6950, która osiąga temperatury do 75 stopni Celsjusza podczas grania. Okazało się, że wentylatory karty były wyłączone, co mogło przyczynić się do wysokich temperatur. Użytkownik został również poinformowany o możliwości resetowania BIOS-u oraz o konieczności sprawdzenia widoczności karty sieciowej w menedżerze urządzeń.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA