Witam zastanawiam się nad kupnem dekodera, tunera DVB-t. Mam stary telewizor bez żadnych wbudowanych dekoderów i ze zwykłym wejściem antenowym. Chcę kupić najtańszy dekoder i mam pytanie czy dekoder z MPEG-2 będzie się nadawał, ponieważ słyszałem że musi być MPEG-4, bo nie będzie obrazu przy odbiorze naziemnej telewizji cyfrowej. Podał bym bezpośredni link z allegro, ale nie wolno więc podam z tamtąd opis:
"TUNER DVB-,MPEG-2,TV NAZIEMNEJ,NAGRYWARKA
Nowoczesny tuner i nagrywarka DVB-T. Umożliwia odbiór kanałów DVB-T MPEG-2, nagrywanie oraz odtwarzanie z pamięci USB większości multimedialnych formatów również w jakości HD.
Obsługuje E-AC3
Kompatybilny z: DVB-T, MPEG-2
Rozdzielczości Video: 576i/576p/720p/1080i
Format obrazu: 4:3, 16:9
Automatyczne i ręczne wyszukiwanie kanałów TV i radiowych
Dekodowanie audio: MPEG-1 i MPEG-2 Layer I/II, Dolby Digital Audio, AC3, WMA, HE-AAC Digital Audio
Edytor list kanałów: dodawanie, usuwanie, sortowanie
Elektroniczny przewodnik po programach (EPG)
Obsługa teletextu
DivX
Blokada rodzicielska
Nagrywanie USB
Odtwarzanie USB
Pamięć 1000 kanałów
Możliwość aktualizacji oprogramowania."
Czy taki dekoder będzie obsługiwał naziemną telewizję cyfrową w Polsce? Pozdrawiam
"TUNER DVB-,MPEG-2,TV NAZIEMNEJ,NAGRYWARKA
Nowoczesny tuner i nagrywarka DVB-T. Umożliwia odbiór kanałów DVB-T MPEG-2, nagrywanie oraz odtwarzanie z pamięci USB większości multimedialnych formatów również w jakości HD.
Obsługuje E-AC3
Kompatybilny z: DVB-T, MPEG-2
Rozdzielczości Video: 576i/576p/720p/1080i
Format obrazu: 4:3, 16:9
Automatyczne i ręczne wyszukiwanie kanałów TV i radiowych
Dekodowanie audio: MPEG-1 i MPEG-2 Layer I/II, Dolby Digital Audio, AC3, WMA, HE-AAC Digital Audio
Edytor list kanałów: dodawanie, usuwanie, sortowanie
Elektroniczny przewodnik po programach (EPG)
Obsługa teletextu
DivX
Blokada rodzicielska
Nagrywanie USB
Odtwarzanie USB
Pamięć 1000 kanałów
Możliwość aktualizacji oprogramowania."
Czy taki dekoder będzie obsługiwał naziemną telewizję cyfrową w Polsce? Pozdrawiam