Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clarion PU2294A(c) - Nie chce się włączyć, po błędnym wpisaniu kodu

mw121 24 Jul 2012 14:02 2093 5
    mw121
    Level 9  
    Witam

Posiadam radio Clarion Pu2294A(c), jest zakodowane. Mój problem polega na tym, że 3 razy wpisałem błędny kod(teraz znam już poprawny) i radio wyłączyło się. Czekam już cały dzień i wyświetlacz wciąż nie chce się uruchomić. Co poradzicie?
    stolarek_1988
    Level 21  
    Odepnij od zasilania na 24h. Może pomoże.

Moderated By damiancz:

3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.

damiancz
    Moderator of Car Radios
    Spróbuj nacisnąć i przytrzymać dłużej górny klawisz obok gałki oznaczony symbolem fali

A odłączenie zapewne nic nie da - pewnie że można ale wystarczy na chwilę ,bo jest jakaś mała szansa że powiesił się mikroprocesor. Typowa procedura odczekania "kary za wpisane złe kody" to włączyć zapłon [cały czas musi być włączony :!:] , włączyć radio i cierpliwie czekać - przy 3 próbach powinno wpuścić szybko w tryb wpisywania kodu.

Na wyświetlaczu zupełnie nic nie ma ? Czy może są - - - - i nie przechodzi w CODE IN ?
    djandres
    Level 10  
    odłączenie kolego radia od zasialnia - akumulatora nic Ci nie da należy tak jak mówi damiancz mieć radio cały czas conajmniej 3 godziny aby odblokowało funkcję wpisania ponownie kodu.
    mw121
    Level 9  
    Spróbuje pobawić się z przyciskami, ale nie wiem czy istnieje jakaś komenda włączająca radio. Próbowałem zostawiać je na długi czas włączone, jak i wyłączone i nadal nie było żadnej reakcji. Na stronie, gdzie znalazłem instrukcje( w j. holenderskim) tez nie opisano takiej sytuacji.

Ważna informacja- gdy błędnie próbowałem wpisywać kod, sam wyłączyłem radio, a później już nie dało się go uruchomić. Samo się nie wyłączyło.
    damiancz
    Moderator of Car Radios
    To radio o ile mnie pamięć nie zawodzi wyświetla nawet zablokowane "- - - -". Jeśli nic nie pojawia się na wyświetlaczu trzeba sprawdzić czy dochodzi do niego zasilanie , a później szukać usterki w jego wnętrznościach.