logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować poziom tuszu w HP Deskjet D1560?

Gwesiu24 26 Lip 2012 21:17 1779 4
REKLAMA
  • #1 11146987
    Gwesiu24
    Poziom 10  
    Kasety w drukarce HP Deskjet D1560
    Witam mam drukarkę HP Deskjet D1560, niedawno skończył mi się czarny tusz, kasetkę z trójkolorowym tuszem miałem pełną w około 65%-centach, w każdym bądź razie koloru miałem duuuużo, po wymianie pojemnika z tuszem czarnym wyskakuje mi komunikat mówiący, że pojemnik z tuszem 3-rój kolorowym jest pusty. Wiem że jest to sztuczka producentów aby kupować więcej tuszów, i tu powstaje pytanie moje, czy jest jakiś sposób aby obejść to "zabezpieczenie" oprogramowania i móc wykorzystać cały tusz, innymi słowy co zrobić aby drukarka widziała faktyczny stan tusz.
    Z góry serdecznie dziękuję wszystkim za odpowiedź i pomoc w tej kwestii.
  • REKLAMA
  • #2 11147857
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Witam

Domyślam się że wkład z tuszami kolorowymi jest regenerowany?
  • REKLAMA
  • #3 11149694
    Gwesiu24
    Poziom 10  
    Kolorowy tusz był kupowany nowy, nie jest regenerowany.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11150427
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Stosowane w tych drukarkach tusze nr 21 i 22 można łatwo zresetować - metoda jest ta sama, co w tuszach nr 27/28/56/57 i była wiele razy omawiana na tym forum. Jeżeli się nie udaje, to sam tusz albo ewentualnie drukarka jest uszkodzona.
  • #5 13905703
    Gwesiu24
    Poziom 10  
    Żeby się coś takiego nie powtarzało i żeby wykorzystać kolorowy tusz, ustawiłem dla drukarki opcje pracy z jednym pojemnikiem tak że ignorowany był czarny tusz( jego brak w zasadzie) i mogłem kolorowym drukować, tuszów(tuszy) nie udało mi się zresetować, jak oba wykorzystałem kupiłem nowe. Sorka za długi czas zwłoki z odpowiedzią, nie miałem możliwości wcześniej.
REKLAMA