Witam serdecznie, potrzebuję pomocy. Pralka jak w tytule po prostu nie startuje... na początku powinna nalać wody - nie nalewa więc sprawdzam elektrozawór odcinający wodę - sprawny - po podpięciu bezpośrednio pod 230V woda leci bez problemu. Więc sprawdziłem napięcie na kostce zasilającej elektrozawór- napięcie to skacze wraz z obrotem programatora pomiędzy ok 30 V , 50 V , 0 V...
Podpiąłem elektrozawór poprzez wyłącznik do gniazdka, żeby zobaczyć czy po nalaniu wody pralka przeskoczy miejsce na programatorze gdzie nalewa wodę i przejdzie do dalszej pracy. Niestety nie woda leciała bez przerwy, naleciało pół bębna i odpuściłem.
Przekręcając programator "co skok" działa tylko wypompowanie wody nic więcej się nie dzieje...
Co jeszcze sprawdzić ? Co pomierzyć ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
Podpiąłem elektrozawór poprzez wyłącznik do gniazdka, żeby zobaczyć czy po nalaniu wody pralka przeskoczy miejsce na programatorze gdzie nalewa wodę i przejdzie do dalszej pracy. Niestety nie woda leciała bez przerwy, naleciało pół bębna i odpuściłem.
Przekręcając programator "co skok" działa tylko wypompowanie wody nic więcej się nie dzieje...
Co jeszcze sprawdzić ? Co pomierzyć ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam