logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SmartGPS SG625 - poszukuje firmware/info jaki plik uruchamia się samoistnie z SD

dedopl 30 Lip 2012 17:35 3395 3
REKLAMA
  • #1 11158584
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Witam
    Posiadam Nawigację SmartGPS model SG625 ktoś nieumiejętnie zmienił autorun-a w pamięci urządzenia, a dokładniej w pliku autorun zapomniano dodać / w ścieźce uruchamiania nakładki.

Nawigacja uruchamia się lecz na samym końcu wyskakuje info o braku pliku do uruchomienia. Brak też połączenia przez AS, nie mam fizycznie dostępu do zawartośći pamięci.

A teraz pytanie za 100pkt czy ktoś ma i podzieli się firmware-em do tego modelu lub niech mnie ktoś oświeci jaki plik uruchamia się samoistnie z karty SD po jej włożeniu do tejże nawigacji. Wiadomo że firmware do tych modeli jest na "wagę złota" ale poza wgraniem ponownym zawartość flash-a lub autorun-em z karty SD ( a no i Jtagi-em) nie przychodzi mi inna metoda dostania się do pamięci nawigacji.
  • REKLAMA
  • #2 11167868
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    Nie podales, czy komunikat o braku pliku odnosi sie do karty SD, czy Flash urzadzenia.
    Jesli sciezka prowadzi do karty SD, to na tej sciezce np. cecmd z nazwa zmieniona na nazwe owego pliku i gotowe :)

Urzadzenia z WinCE zwykle reagowaly tez na umieszczenie na karcie pliku autorunce.exe (zrobionego np. z cecmd, co najwygodniejsze..)
  • REKLAMA
  • #3 11168368
    dedopl
    Poziom 27  
    Ocena: 58
    Niepoprawna ścieżka odnosi się do pamięci wewnętrznej gdyby było do karty pamięci to nie zawracał bym czterech literek :).
    Cytat:
    autorunce.exe (zrobionego np. z cecmd, co najwygodniejsze..)
    sprawdzę za moment.

Niestety autorunce.exe nie startuje
    ale
    mam wrażenie że gdyby "zabił" proces (ta biała nakładka z napisem SmartGPS prosto do celu) to odsłoniło a następnie uruchomił inny proces to już by było ciekawie.
    mortscript-em
    Kill("DShell.exe") (lub inny)
    run ("cecmd.exe")

tylko tak
    1. Czy proces z nakładki nazywa się DShell.exe czy inaczej bo z tego co przeszukiwałem manu w innych SmasrtGPS-ach to proces DShell to już de facto nakładka uruchomiona (fabryczne menu).
    2. Co uruchomi się z "automatu" na tej navi?
  • #4 11168859
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    1. cecmd, albo tcmd jesli sa zadane jako autorunce, sa procesami ZAWSZE startujacymi na wierzchu, nie w tle. mozesz probowac autorun.exe

2. nie sprawdzalem czy na tym modelu dziala mort (czasem nie dziala).

3. skrypt dla SG6xx zwykle wyglada tak: if procExists Malata.exe kill Malata.exe Endif
    do SG7xx jest bardziej rozbudowany. Tu ja killuje: dbgportshell.exe, serviceSD.exe, PVShell.exe, osd.exe.

4. mozesz sprobowac zainstalowac DEMO automapy ze WSZYSTKIMI dodatkami, masz szanse ze ktorys zadziala (wyczaj ktory z autostartow dziala):) - widzialem u Januszka2245 takie rozwiazanie :)
REKLAMA