logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows - bluescreen VxD z VCD(04) + 000004ab, konflikt z VCOM?

Mr. CEWKA 20 Sty 2005 10:19 1397 3
REKLAMA
  • #1 1154245
    Mr. CEWKA
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Musze szybko naprawic komputer, nie wiem skąd się ten błąd wziął, może ktoś miał podobny i wie co jest przyczyną. Nie jest to kwestia instalacji nowego urządzenia - wystąpił "samoistnie".

Są 2 urządzenia na ISA (modem i PCMCIA), 2 na PCI (TunerTV i LAN) i 1 AGP (NV 2 400 MX) - nie bardzo moge je wymontowac - plomby gwar na "śledziach od kart".

Opis: Nieprawidłowe wywołanie dynamicznego łącza....
    VxD z VCD(04) + 000004ab do urządzenia VCOM usługa 23

załączam screeny, prosiłbym o szybką pomoc, gdyż nie mam dużo czasu na naprawę - ważny komputer w sieci.

Czy to coś wspólnego z emulacją portu COM np. dla modemu lub PCMCIA? czy inny problem
    PS. W menedżerze urządzeń nie ma żadnych ostrzeżeń ani konfliktów. Wirusów brak, ponowna instalacja sytemu = to samo.

Z góry dziękuję za wskazówki.
    Załączniki:
    • Windows - bluescreen VxD z VCD(04) + 000004ab, konflikt z VCOM? win98ab.jpg (160.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Windows - bluescreen VxD z VCD(04) + 000004ab, konflikt z VCOM? win98aa.jpg (171.22 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1154368
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Jak dla mnie.. to nie urzadzenie tylko jakas aplikacja wali to wszystko.. znasz cgybz start-uruchom-MSCONFIG ?? ;)

A co do odlaczenia urzadzen to nie musisz chyba ich wyjmowac - tym bardziej jak nie mozesz poprzez plomby. Wez w menagerze urzadzen zaznacz ''wylacz to urzadzenie'' - czy cos takiego.

ja jeszcze bym sprawdzil antywirem i hijackiem...

to tyle co mi sie nasuwa na mysl. moze cos pomoze - pozdrawiam

aha - jeszcze jedno - to ze w menagerze urzadzen nie ma konfliktów to nie znaczy ze stery sa poprawnie zainstalowana, albo ze sa zainstalowane poprawne stery
  • REKLAMA
  • #4 1154553
    Mr. CEWKA
    Poziom 17  
    Ocena: 13
    Winny był: GC 25 MODEM GSM wbudowany w PC

Problem robił: VCOMM.VXD podmieniony przez modem
    wyłączenie w menedżerze urządzeń nic nie dawało
    trzeba było też usunąć GC25***.COM z katalogu win/sys

Problem rozwiazany. Tyle ze nie ma driverow dla 98 bo te od 95 nie dzialaja.

Może ktos ma EPMM 1.4 ENG albo nowsze ?
    (PW)

Temat zamknięty - dziękuję za wskazówki.
REKLAMA