logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia Lumia 610 - opinie o płynności i wydajności w Windows Phone 7

PKpeter 02 Sie 2012 20:28 5036 13
REKLAMA
  • #1 11169734
    PKpeter
    Poziom 16  
    Ocena: 14
    Witam. Mam zamiar kupić sobie telefon z Windows Phone 7. Może powiem czego oczekuję :)

Miałem androida, ale irytowały mnie sytuacje w stylu, nie mogę odebrać, bo zaciął się ekran dotykowy, resety, itp. na motoroli flipout.
    Poza tym irytował mnie baaardzo krótki czas na baterii.

Teraz mam samsunga c3550 (zwykły telefon).
    Dobra bateria.
    Ale brak tego co maja smartfony :)

Interesuje mnie telefon z rozbudowanym systemem, niekoniecznie muszę się nim jakoś bawić (ale czy da się odblokować jak resztę wp7 tą lumię?). Wiadomo, iPhone jest za drogi. Dlatego padło na WP7. Nie mam zamiaru wydawać fortuny, ale na allegro za 550 złotych można ją kupić nową (teletorum we wrocławiu na allegro).
    Link: 3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

Lumia jest ponoć trochę słabsza niz reszta Wp7, ale będzie pewnie lepiej trzymała bateria ;)

W każdym salonie słyszałem niezbyt pochlebne opinie, o częstym serwisie itp. Czy to prawda? I jak dzialają zewnętrzne aplikacje, np. facebook (czy jest aż tak źle :P z płynnością)

Mam nadzieje że pomożecie mi odpowiedzieć sobie na pytanie czy warto brać Lumię. Pozdrawiam i prosze o szybkie odpowiedzi. :) do końca aukcji 18h.
    P.S. Czy oplaca się kupować telefon z tego linku?
  • REKLAMA
  • #2 11169790
    y2j
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Nokia Lumia 610 działa bardzo płynnie i bez zacięć, ale Windows Phone to niezbyt rozbudowany system, więc za dużo się tym nie pobawisz. Ogólnie Lumia 610 to solidny telefon, ale minimalistyczny.

O awaryjności tego modelu niezbyt dużo wiem, więc się nie wypowiem.
  • #3 11170307
    djtonka
    Poziom 25  
    Ocena: 88
    Pełne odblokowanie to tylko L710 a reszta inną metodą bez ingerencji w oprogramowanie i z limitem 3 instalek na raz.
    (czy jest aż tak źle Razz z płynnością) - skąd takie określenie? To nie android z 4 rdzeniami gdzie wiesza się książka telefoniczna. Spróbuj a płynność i wydajność Cię zaskoczy, ale nie kupuj L610 bo ma okrojoną pamięć i bez odblokowania nie wgrasz nawet ptaków.
  • #4 11171548
    superantek24
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Wg. mnie lepszy jest smartfon z androidem (Byle nie Motorolla). Ja mam smartfona samsunga Galaxy Ace który się ani razu mi nie zaciął (Z androidem w wersji 2.3.5, ale z możliwością aktualizacji puki co do 2.3.6 II generacji). Z tego co słyszałem to Lumia 610 Rzadko się zacina, ale jednak czasami się zdarza. Mój kolega ma Lumie 710 i największym ciosem to dla niego to, że nie ma androida tylko jest mało polecany Windows Phone 7, a drugim jest to, że
    smartphone nie obsługuje zwykłych kart SIM, ale przyjmuje Micro SIM. Ogólnie telefon wg. mnie spełnia swoją rolę, ale jest za drogi i jednak ma Windowsa Phone na którym dużo się nie pobawisz.
  • REKLAMA
  • #5 11171593
    djtonka
    Poziom 25  
    Nie ma czegoś takiego jak zwykła karta SIM, jest SIM i microSIM. Jeśli to jest dla ciebie wyznacznikiem lepszego systemu to pozostań z google
  • #6 11171632
    superantek24
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Nie o to chodzi. Mi tam nie zależy na SIM czy microSIM, ale o to, że stary model miał kartę SIM i użytkownik by musiał kupić nową.
  • #7 11171690
    mscgs24
    Poziom 21  
    Ocena: 65
    Cytat:
    Mam nadzieje że pomożecie mi odpowiedzieć sobie na pytanie czy warto brać Lumię. Pozdrawiam i prosze o szybkie odpowiedzi. do końca aukcji 18h.

Jeśli miałbym wybierać, to nie wybrałbym telefonu z Windows Phone.
    Dlaczego?
    - mnogość wirusów
    - mała funkcjonalność (nie mam na myśli ilości programów)
    - Nokia z WP7 to już nie to samo co NOKIA z Symbianem®

Jeśli jeszcze nie kupiłeś to zastanów się mocno nad zakupem N97 (nie mini)
    lub N900 , gwarantuję, że będziesz mocno zadowolony.
  • REKLAMA
  • #8 11171698
    djtonka
    Poziom 25  
    Czy dziś jest prima aprylis?
    Gdzie Ty widziałeś wirusy na WP? Może od razu rozwiń myśl mała funkcjonalność?
  • #9 11171936
    mscgs24
    Poziom 21  
    Ocena: 65
    Twórcy Windows Phone już zalecają instalowanie programów zabezpieczających.
    Jak tylko znajdę link to podeślę do poczytania, ostrzeżenia padają głównie przed programem a'la dialler, który potrafi zrobić spory debet na koncie abonenta.
    Androida zaatakowały malware'y a WP atakują diallery.

W dobie ogromnej konkurencji firm, które piszą antywiry, musi coś być na rzeczy...
  • #10 11171952
    djtonka
    Poziom 25  
    Racja jak można sprzedać antywirus bez wirusa, to stwórzmy choćby wirtualnie.
  • #11 11173756
    PKpeter
    Poziom 16  
    Nie zakupiłem jeszcze Nokii.
    Ale szukam właśnie iPhone dla uboższych :P
    Czyli systemu, który może nie oferuje dużych możliwości konfiguracji ale działa płynnie. Byłem w salonie, i rzeczywiście podoba mi sie to.

Co do Ace'a kolega miał go. I zdarzały się irytujące sytuacje z dzwonieniem, itp.
    Piszę zresztą z laptopa z tegrą 2, i tutaj też potrafi się różnie dziać (znaczy ciąć, resetować).

Co do dyskusji wyżej - N97 posiadał bliski znajomy, no i nie jest to ani wygodne, ani wydajne urządzenie.
    WP7 nie posiada wirusów z tego co wiem, a z karty trudno wyciągnąć debet :D

Ma ktoś może tutaj ta Nokię 610?
  • #12 11199274
    palala222
    Poziom 1  
    Ja mam nokie lumie 610. jestem z niej zadowolona. mimo tego iż nie można z niej wysyłać plików przez bluetooth i żeby ustawić sobie swój własny dzwonek trzeba go skrócić do 40 s. i żeby nie przekraczał jednego MB a jeśli chodzi o ilość aplikacji i funkcjonalność to jest na prawdę w porządku. sorki że tak późno.. ;)
  • REKLAMA
  • #13 11199472
    djtonka
    Poziom 25  
    Czekamy aż kolega napisze pierwszego wirusa na WP.
  • #14 11201131
    PKpeter
    Poziom 16  
    Jestem zadowolony z Lumii. Irytuje mnie lekko czas pracy na baterii, powinien być dłuższy (2 dni jeśli tylko i tylko dzwonię).

Szczerze, to dobry wybór jeśli nie stać kogoś na iPhone'a a android go irytuje.
    djtonka, zaczynasz przypominać fanboy'a WP :P
    Widzę cię na forum o WP.

Podsumowanie tematu

✨ Nokia Lumia 610 jest postrzegana jako solidny, ale minimalistyczny smartfon z systemem Windows Phone 7. Użytkownicy zauważają, że telefon działa płynnie, chociaż jego funkcjonalność jest ograniczona w porównaniu do Androida. Wiele osób podkreśla, że Lumia 610 ma ograniczoną pamięć, co wpływa na możliwość instalacji aplikacji. Czas pracy na baterii jest również krytykowany, z użytkownikami zgłaszającymi, że telefon wytrzymuje około dwóch dni przy minimalnym użytkowaniu. W dyskusji pojawiają się obawy dotyczące bezpieczeństwa systemu Windows Phone, ale niektórzy użytkownicy podkreślają, że nie doświadczyli problemów z wirusami. Warto również zauważyć, że Lumia 610 nie obsługuje standardowych kart SIM, co może być problematyczne dla niektórych użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA