Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Galaxy 520 - programowanie breloków

gozeriusz 02 Sie 2012 22:54 1255 4
  • #1 02 Sie 2012 22:54
    gozeriusz
    Poziom 9  

    Witam

    Mam problem z zaprogramowaniem breloków dla użytkowników. Programuję je z klawiatury z czytnikiem max - opcja 48.1.7
    Otóż z 10 breloków 2 zaprogramowały się poprawnie i działają (uzbrajają i rozbrajają grupy przypisane do użytkownika). Z pozostałych czytnik czyta numer i wpisuje go do centrali ale nie działają. Niema też na końcu czytania charakterystycznego długiego dźwięku a tylko dwa krótkie.
    Próbowałem je wpisać z różnych klawiatur (w systemie jest kilka) ale sytuacja się powtarza. Zresetowałem nawet całą centralę do czysta i zaprogramowałem z komputera z wcześniej sczytanymi numerami breloków - także bez rezultatu.

    Breloki są nowe więc raczej nie powinny być wadliwe. Wersja centrali 6.75 a soft na PC jest z maja bodajże wersja 3.04.

    Może miał już ktoś podobną sytuację. Albo podsunie jakiś pomysł.

    0 4
  • #2 05 Sie 2012 21:47
    yvv
    Poziom 18  

    Nie ma tam gdzieś opcji do ustawienia co dany brelok może robic? Uzbrajanie/rozbrajanie? Chyba było w max options.

    0
  • #3 15 Sie 2012 00:15
    gozeriusz
    Poziom 9  

    tak jest taka opcja ale mam ją ustawioną przy każdym użytkowniku tak samo właśnie na rozbrajanie i zazbrajanie

    0
  • #4 16 Sie 2012 00:04
    yvv
    Poziom 18  

    czy są to dwa pierwsze breloki, które programowałeś? Mam na myśli numery kolejne użytkowników 1 i 2? Czy są to numery losowe? Jeśli pierwsze dwa to spróbuj wykasowac np pierwszy i w jego miejsce wprowadzic np 3. wyjaśni to sprawę, czy to wina brelków, czy ustawień centrali.

    Jeszcze jedno: kiedyś miałem tak, że jak za krótko trzymałem brelok do zczytania numeru to później też nie łapało. Dlatego teraz przy programowaniu trzymam brelok zawsze trochę dłużej, do piknięcia.

    0
  • #5 24 Sie 2012 02:22
    gozeriusz
    Poziom 9  

    dokładnie mam zaprogramowane breloki na użytkownika 1 i 10,
    i są to pierwsze dwa breloki jakie programowałem przy tej centrali.
    Przy ich programowaniu na koniec jest dźwięk krótki a potem długi. A przy pozostałych dwa krótkie. We wszystkich przypadkach centrala sczytuje taką samą ilość cyfr (10).
    Ogólnie MAX widzi breloki pojawia się pierwszy sygnał (komunikacji z brelokiem) ale centrala nie reaguje.
    Robiłem już tak że wykasowałem numer breloka który chodzi i na to miejsce wczytałem inny ale i to nie pomogło.
    Raczej to nie breloki gdyż wszystkie były nowe z tej samej paczki i żeby aż 8 nie działało hmm

    0