logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tomtom go 720 - Zawiesza się przy starcie, z tt home2 łączy się

piotrkm 07 Sie 2012 03:12 842 0
REKLAMA
  • #1 11182966
    piotrkm
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witajcie,

jestem obecnie w usa. Kupiłem na amazonie nawigację Tomtom go 720 w wersji refurbished.
    Karton rozpakowałem włączyłem było wszystko ok. Wgrałem polskie głosy. Nawigacja działała bez problemów (naładowałem ją przez usb, 4-5h).

Po paru dniach chciałem uruchomić ponownie. Podłączyłem ją pod komputer, wszystko ok, ściąga z nawi dane. Mogę przeprowadzać aktualizacje.

Ale... jak próbuje uruchomic nawigację w trybie bez komputera to wpierw pojawia się logotyp tomtom, później pasek ładowania i zatrzymuje się na obrazku w wersji usa - morze, plaża i palmy. Więcej nic w stanie nie jestem zrobić. nawi nieraguje na nic. Na przycisk wł/wył. Tylko moge ją wyłączyć klikając reset.

Zrobiłem aktualizacje oprogramowania - nic nie pomogło. Wróciłem do ustawień fabrycznych (kopia z programu tomtom home2).

Resetowałem trzymając 18 sek przycisk reset, uruchamiałem trzymając przycisk włączenia przez 18 sek i tryb diagnostyczny chyba się ładował - puszczając przycisk dalej było to samo - ekran morze, plaża i palmy.

Zastanawiam sie co robić dalej, czy próbować zwrócić czy może coś da się jeszcze podratować. Z komputerem współpracuje bez zarzutow, tylko wiesza się przy uruchamianiu..

Dziękuje pozdrawiam,
  • REKLAMA
REKLAMA