logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć drukarkę HP B110a z notebookiem Toshiba NB500 bez routera?

jusmilew 07 Sie 2012 08:57 1194 4
REKLAMA
  • #1 11183166
    jusmilew
    Poziom 2  
    Wczoraj kupiłam drukarkę HP B110a, mam notebook Toshiba NB500. Chciałabym połączyć je ze sobą bezprzewodowo, ale niezbyt wiem jak. Jak wyszukuję urządzenia na drukarce nie widzę mojego, z kolei z notebooka mogę się połączyć z drukarką ale działa to jednostronnie. Mam bezprzewodowy internet, nie mam żadnego routera ani nic takiego, tylko laptop, drukarka no i ten internecik T-mobile. Czy da się to połączyć ze sobą czy potrzebuję jeszcze czegoś? Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 11183487
    Spec_Druk
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    O ile dobrze pamiętam to drukarkę najpierw musisz podłączyć pod USB i zainstalować. Dopiero później konfigurujesz WiFi. Dodatkowo jeśli kupiłeś nową drukarkę to powinieneś mieć książeczke szybkiego pilotażu jak to wykonać.
  • REKLAMA
  • #3 11183527
    Witold5
    Poziom 32  
    Ocena: 728
    Płyty nie masz? Z drukarką jest płyta - wkładasz do laptopa płytę z instalką drukarki i wszystko robi się samo. Po zainstalowaniu program poprosi Cię o włączenie drukarki i sam się z nią połączy. Tak było u mnie.
  • REKLAMA
  • #4 11183540
    jusmilew
    Poziom 2  
    mam płytę tylko w notebooku nie ma napędu żeby ta płytę przeczytać. Ściągnęłam oprogramowanie że strony hp i nie może połączyć się z drukarka. Spróbuje jeszcze z kablem usb, może uda się wtedy.
  • #5 11183556
    Witold5
    Poziom 32  
    Ocena: 728
    Jeszcze muszę dodać, że jak włączysz drukarkę to wi-fi musi znaleźć sama i się do niego zainstalować.
REKLAMA