Witam!
Otrzymałem zadanie złożenia zestawu dla kuzyna. Niestety średnio się orientuję w tej chwili w sprzęcie. Nie mniej jednak postanowiłem coś złożyć i zobaczyć jakie pędą efekty. Cena zestawu nie powinna przekroczyć 1500 zł. Komputer ma być tak naprawdę tylko do średnio wymagających gier ( nowe tytuły nie muszą być na "ultra").
CPU:
Mam 2 ale nie bardzo rozumiem czemu są różnice w cenie
Link
Link
Dlaczego ten "szybszy jest tańszy" od tego droższego?
MB:
Nie mam pojęcia czy dobrze czy źle:
Link
RAM:
Jako że płyta ma dual chanell wybrałem tak: 2 sztuki
Link
HDD:
Jako że mam pozytywne doświadczenia z Segate'em
Link
Grafika:
Również pozytywne doświadczenia:
Link
Zasilacz:
Wybrałem OCZ, bo ma dobre opinie:
Link
CD/DVD
Link
Zestaw dobrałem dla nie specjalnie wymagającego gracza... Brakuje mi obudowy i prosiłbym o jakąś propozycję. Będę wdzięczny za porady i sugestie.
Mam jeszcze jedną prośbę... Jeśli ktoś uważa że CPU ma być inny to chciałbym wiedzieć dlaczego.
Pozdrawiam!
Otrzymałem zadanie złożenia zestawu dla kuzyna. Niestety średnio się orientuję w tej chwili w sprzęcie. Nie mniej jednak postanowiłem coś złożyć i zobaczyć jakie pędą efekty. Cena zestawu nie powinna przekroczyć 1500 zł. Komputer ma być tak naprawdę tylko do średnio wymagających gier ( nowe tytuły nie muszą być na "ultra").
CPU:
Mam 2 ale nie bardzo rozumiem czemu są różnice w cenie
Link
Link
Dlaczego ten "szybszy jest tańszy" od tego droższego?
MB:
Nie mam pojęcia czy dobrze czy źle:
Link
RAM:
Jako że płyta ma dual chanell wybrałem tak: 2 sztuki
Link
HDD:
Jako że mam pozytywne doświadczenia z Segate'em
Link
Grafika:
Również pozytywne doświadczenia:
Link
Zasilacz:
Wybrałem OCZ, bo ma dobre opinie:
Link
CD/DVD
Link
Zestaw dobrałem dla nie specjalnie wymagającego gracza... Brakuje mi obudowy i prosiłbym o jakąś propozycję. Będę wdzięczny za porady i sugestie.
Mam jeszcze jedną prośbę... Jeśli ktoś uważa że CPU ma być inny to chciałbym wiedzieć dlaczego.
Pozdrawiam!