logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alarm Satel Integra 32 zawiesza się przy wyłączaniu czuwania

ormo2010 20 Sie 2012 21:07 3801 5
REKLAMA
  • #1 11228471
    ormo2010
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam.
    Założyłem niedawno alarm u siebie w domu
    Centrala- Satel integra 32
    Manipulator- Satel KLCD-GR
    3 czujki Satel AQUA PLUS
    Czujki podłączyłem w konfiguracji NC.

Wszystko również sam zaprogramowałem.
    Mam z nią jednak problem, otóż załączając czuwanie wszystko jest ok, ale kiedy przychodzę rano wyłączyć czuwanie wbijam kod i alarm się zawiesza (nie można nic wtedy zrobić na manipulatorze) i wskutek tego włącza się syrena, ale potem działającą syrenę da się wyłączyć.

Może mi ktoś pomóc rozwiązać tą sprawę?
    Będę wdzięczny.

P.S- Jeśli potrzebne będą jakieś informacje proszę pytać.
  • REKLAMA
  • #2 11229544
    misiulek
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Jeżeli dzieje ci się tak zawsze, to najprawdopodobniej chyba coś z firmware jest nie tak. Wgraj jeszcze raz ściągając program do aktualizacji i najnowszą wersję firmware stąd (w zakładce programy u dołu strony) i postępuj zgodnie z instrukcją (powinieneś mieć opisany ten proces w instrukcji centrali). A tak przy okazji podaj jaką masz teraz wersję i czy to jest centrala nowa czy gdzieś leżała nieużywana, czy ma jakieś inne dziwne zachowania, itp.
  • REKLAMA
  • #3 11231003
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 163
    Sprawdź dokładnie zaciski gdzie są wpięte kabelki do manipulatora, czasem podczas naciskania klawiszy na chwilkę kabelek traci kontakt i to może być przyczyna.miałem taką sytuację.
  • REKLAMA
  • #4 11231056
    misiulek
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    humek napisał:
    Sprawdź dokładnie zaciski gdzie są wpięte kabelki do manipulatora, czasem podczas naciskania klawiszy na chwilkę kabelek traci kontakt i to może być przyczyna.miałem taką sytuację.

No dokładnie, tylko że jeżeli jemu dzieje się tak jedynie podczas wyłączania czuwania to raczej nie sprawa niekontaktujących kabli
  • REKLAMA
  • #5 11231136
    pepe33
    Poziom 19  
    Ocena: 29
    A nie można zacząć od początku czyli pamięci zdarzeń, coś tam ciekawego może być
  • #6 11243328
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 163
    I właśnie o to mi chodziło! A Ty nie" zatrybiłeś". Mianowicie kiedy rozbrajasz to naciskasz klawisze w manipulatorze ,wywołujesz nazwijmy to "mikrowstrząsy" klawiatury i wtedy to jeśli jest wadliwy kontakt w listwie zaciskowej tak się może objawić.
REKLAMA