logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DevExpress ASPxComboBox nie przekazuje wartości tekstowej po aktualizacji do 11.7

Alkaidek 28 Sie 2012 10:20 1455 2
REKLAMA
  • #1 11254012
    Alkaidek
    Poziom 10  
    Witam,
    Może znajdzie się osoba, która korzysta z kontrolek devexpresowych przy tworzeniu stron internetowych. Od niedawna zaczęłam pracę z nimi... W ostatnim czasie zmieniłam wersje z 10.1 na 11.7. i mam teraz taki problem z kontrolka ComboBoxa, że nie przekazuje mi wartości tekstowej:

Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Ustawiając w kontrolce comboboxa właściwość AutoPostBack="true", zwraca null-a, lub gdy mam ustawioną właściwość SelectedIndex="0" zwraca mi pierwszy indeks po odświeżeniu. Nie ustawiając właściwości AutoPostBack w kodzie C# odwołując się do wartości tekstowej również jest taka sama sytuacja... Jak widać w kodzie poniżej, próbowałam na dwa sposoby się do niej odwołać, pierwszy jest zakomentowany, drugi znajduje się w if-ie (w wersji 10.1 bez problemu udało mi się pobrać wartość tekstową wykonując drugi sposób, z ustawiona właściwością AutoPostBack="true", po zmianie wersji już to nie zadziałało)

Kod: C#

Korzystając ze strony poniżej, również nie poszło...
    http://demos.devexpress.com/aspxeditorsdemos/ASPxComboBox/MultiColumn.aspx

Nie mam pojęcia co się stało po zmianie wersji kontrolek, może komuś uda się mi coś podpowiedzieć i mam nadzieję, że w miarę zrozumiale opisałam swój problem ;)
  • REKLAMA
  • #2 11259191
    miloszmaki
    Poziom 11  
    A czy przypadkiem nie powinno być:

Kod: C#

?
  • #3 11259220
    Alkaidek
    Poziom 10  
    Tak właśnie jest ;) po prostu zapomniałam zmienić nazw, ale dalej to nie działa...
REKLAMA