logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asmax br 704g - Brak możliwości skonfigurowania routera

jabolek1991 31 Sie 2012 11:57 2538 3
  • #1 11264385
    jabolek1991
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z routerem Asmax br 704g, jak wchodzę na 192.168.1.1 wyskakuje mi okienko do logowania, wpisuje admin/admin i wyskakuje mi komunikat :
    Access Error: Page not found

when trying to obtain /home.asp
    Cannot open URL /home.asp

Restartowałem go przed tym problemem bo sygnał przez niego nadawany nie był stabilny tylko przez 40 sekund nadawał internet, po czym przez 10 sek cisza i łączenie w lapku do routera i tak na zmiane. Po restarcie nie mogę do niego wejść, chociażby żeby ustawić hasło, restartowałem go jeszcze kilka razy i nic to nie daje. Da się jakoś ustawić hasło z komputera ? Lub jakoś wejść na niego ? Proszę o pomoc
  • #2 11267024
    zielony1234z
    Poziom 1  
    Posiadam ten sam router co ty, nie miałem takiego problemu, / co możesz zrobić :
    - Jeżeli próbowałeś łączyć się tylko jednym kablem spróbuj połączyć się na innym ( może ten którego używasz jest wadliwy )
    - Może nie odpowiednio masz skonfigurowaną kartę sieciową ( połaczenie kablowe, nie Wifi )
    - Jeżeli to nie pomoże to wgraj nowy firmware do routera, podaje ci link z firmwarem i instrukcją jak to zrobić
    daj znac czy udało ci się go reaktywować.

ftp://ftp.asmax.pl/sterowniki/br-704g_cablesurfer_wireless/tftp_update/
  • #3 11268167
    jabolek1991
    Poziom 2  
    Co do kabla to to samo sie dzieje jak sie lacze przez kabel jak i przez wifi, ja mam internet na lapku tylko po prostu chce zabezpieczyć sieć, ustawiając hasło. Pobawie się tym firmwarem i tam znać, dzięki za odp.
  • #4 11632511
    karnas1985
    Poziom 1  
    Widzisz mam taki sam problem dostałem ruter od szwagra i dupa, wszyscy w bloku się podłączają pod niego a ja kombinuje w każda stronę i nie mogę dostać się do ostawień routera. Może Tobie się już jakoś udało, byłbym wdzięczny za pomoc
REKLAMA