logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router ASMAX br 704G - Internet Vectra przez modem ARRIS

aastelix 28 Lis 2012 06:26 2478 3
REKLAMA
  • #1 11583725
    aastelix
    Poziom 9  
    Dzień Dobry,

szukałem mojego problemu ale znalazłem tylko podobne. Mam internet Vectra podłączony przez w/w modem i router. Wszystko działało w porządku do wczoraj. Niechcący odłączyłem kabel Ethernet z routera, a jak go włożyłem to internetu już nie było. Teraz sam nie wiem czy kabel był wpięty w jeden z portów LAN 1-4 czy WAN. Nie mam stałego adresu IP (więc chyba dynamiczne). Laptop komunikuje się z routerem, da się wejść w jego ustawienia ale nie wiem jak co i gdzie wpisać. Postępując krok po kroku według instrukcji niestety nie działa. Cały czas jest problem z pobraniem adresu sieciowego i niestety brak neta. Pomóżcie bo bez internetu nie mogę pracować.
  • REKLAMA
  • #2 11583778
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 11583793
    aastelix
    Poziom 9  
    Probowalem wczoraj przez 4 godziny. Ta metode tez testowalem. Nie pomaga. Caly czas pobiera pobrac adres sieciowy i za kazdym razem umiera. Probowalem już w kazdym porcie i nic. W rooterze przeszedlem przez proces szybkiej konfiguracji i nic nie pomaga. Jakis inny pomysl?
  • #4 11583799
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA