logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic Lumix DMC-FZ8 - Obiektyw nie wysuwa się po upadku, co naprawić?

jarc31 01 Wrz 2012 21:35 4326 3
REKLAMA
  • #1 11269453
    jarc31
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Panasonic Lumix DMC-FZ8 nie wysuwa się obiektyw parę dni temu aparat mi upad ale działał bez zarzutu po tygodni chciałem go użyć wyskoczył komunikat ,że jest zasłonięty obiektyw proszę usunąć i nacisnąć :arrow: .Zauważyłem,że w aparacie coś się "przelewa " a więc jest to usterka mechaniczna mam pytanie co może być uszkodzone jaki byłby koszt naprawy i czy ktoś się tego to zrobi.
  • REKLAMA
  • #2 11271820
    gajmix
    Poziom 32  
    Ocena: 169
    Na pewno jest uszkodzony jakiś wewnętrzny element obiektywu. Jaki, tego bez rozebrania aparatu i obiektywu niestety nie da się ustalić.
  • REKLAMA
  • #3 11279113
    jarc31
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Dziękuję za podpowiedz aparat jak na złość zaczął działać jak docisnąłem obiektyw wskoczył na swoje miejsce dziś jest dobrze zobaczę jutro
  • #4 19988251
    oskarsladek38
    Poziom 1  
    mam taki sam problem z aparatem jaki ma piszący. aparat nie wysuwa obiektywu a mimo tego mi nie spadł więc nic nie powinno się dziać. aparat ponad rok nie był odpalany a mam drugi aparat [KODAK EASYSHARE M550] który nie był 6 lat a działa normalnie koledzy mówią że coś się spiekło prosze o odpowiedz Pozdrawiam
REKLAMA