logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką wkrętarkę BOSCH wybrać niebieska czy zielona

luki2828 02 Wrz 2012 13:18 6597 4
REKLAMA
  • #1 11271089
    luki2828
    Poziom 17  
    Ocena: 25
    Witam!
    Mam zamiar kupić wkrętarkę, zależy mi, żeby była mała, lekka poręczna i żeby akumulatory nie wysiadały po dłuższym czasie nie używania. Kiedyś dostałem na stacji benzynowej małą wkrętarkę BOSCH IXO, ale jest ona za słaba. Teraz zastanawiam się nad BOSCH 10,8-2li Profesional, widziałem też taką samą wkrętarkę tylko zieloną i o ~100zł tańszą. I chciałem się Was zapytać czy warto dopłacić i kupić niebieską, czy zielona wystarczy. Wkrętarka będzie sporadycznie używana do różnych lekkich prac w domu.

Z góry dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 11271323
    xsoft1
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    "Zielona "seria Bosha to raczej narzędzia dla majsterkowiczów. Z racji w sumie niewielkiej różnicy w cenie zdecydowanie polecam "niebieską".
  • REKLAMA
  • #3 11273919
    gryzzly
    Poziom 22  
    Ocena: 37
    Drogo, ale także polecam Bosha Niebieskiego.
    A już szczególnie modele na 36V, (potrafi ukręcić śrubę).
    Upraszczając nieco - im wyższe napięcie, tym "mocniejsza" wkrętarka.
    Seria zielona wg mnie jest fatalna, sporadycznie może wytrzyma ale wiertarka (u mnie) nie wytrzymała, kliku miesięcy sporadycznego używania.
    Od paru lat używam tylko niebieskich modeli Bosha, i jest ok.
    Warto zwrócić uwagę aby miała 2 biegi.
  • REKLAMA
  • #4 11274421
    zdzisiek1979
    Poziom 39  
    Ocena: 1246
    Mam taką niebieską ale kupiłem ją z 3 lata wstecz zobaczyłem w reklamówce produktów Boscha i poleciałem zaraz ja kupić. Z początku służyła mi dobrze ale potrzebowałem czegoś większego i kupiłem Makitę 18V i mała poszła w odstawkę.
    Mało co używana i ostatnio w tamtym tygodniu musiałem zrobić małą robotę na daczy i wziąłem ją bo starczała a przy okazji chciałem sprawdzić jak jej akumulatory się postarzały to na naładowanym akumulatorze wkręciłem w drewno ok.140-pare wkrętów do drewna długości były różne: 30mm,45mm, 50mm tak jak mi się uzbierało to zużyłem i szła bez problemów. Miałem obawy że może z 50 wkręcę ale się zdziwiłem :D materiał to zwykłe deski.
  • #5 11288546
    Furions
    Poziom 15  
    Ocena: 110
    Seria zielona Bosch PSR 18 /2 litowo jonowa jest dla mnie rewelacyjna. Jest tak pięknie wykonana i tak perfekcyjnie działa że aż miło. Nie ma dwóch biegów ale to jest raczej niepotrzebne. Czemu seria zielona się psuje tak często, otóż że inna linia produkcyjna w firmie Bosch robi gorsze wersje dla marketów ale na szczęście nie wszystko. Model zaproponowany wyżej bodajże Tajlandia. Ci co się znają na narzędziach pamiętaj linię zielona z tamtych lat i tam się nic nie psuło. Ogólnie Bosch z markowych sprzętów jest słaby.
REKLAMA