logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung sp-50l6hd - po wymianie lampy tv nie dziala

king1988 05 Wrz 2012 13:03 2388 5
REKLAMA
  • #1 11280729
    king1988
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam mam taki problem z tv projekcyjnym samsung sp-50l6hd telewizor działał bez zarzutu potem po prostu go odłączyłem i odstawiłem w kąt teraz kiedy chciałem go włączyć pokazała mi się kontrolka (LAMP) wiec idąc tym tropem wymieniłem lampę na nową i problem nadal jest kontrolka miga lampa się nie świeci tylko tv po włączeniu wydaje jakiś sygnał z głośników załączają się diody na płytkach wentylatory i po około 20s. tv się restartuje i tak kilka razy może ktoś miał taki problem i wie jak mi pomóc z góry dziękuje za pomoc.

Przeczytałem też na forum że są jakieś bezpieczniki czasowe od lampy tylko zupełnie nie wiem jak on wygląda jak by ktoś był w stanie mi podpowiedzieć był bym wdzięczny.
    Dodam jeszcze że do tej płytki dochodzą dwie kostki 1 na dwa piny 400V a 2 pięć pinów cztery kable białe i jeden niebieski tylko nie wychodzi zasilanie na lampę
    samsung sp-50l6hd - po wymianie lampy tv nie dziala

Regulamin p.3.1.13. Proszę poprawić niechlujną pisownię! [P.]
  • REKLAMA
  • #2 11285099
    wlodek19573
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    king1988 Prawdopodobnie musisz zresetować czas pracy lampy.Aby to zrobić najpierw wyłącz Tv (Tak dobrze przeczytałeś- wyłącz TV) i wejdz w tryb serwisowy po kolei wciskając > info-menu-mute-power .W menu srwisowym masz podany stary czas pracy lampy,jak i "lamp clear" Jak będziesz w trybie serwisowym,niczego innego nie zmieniaj tylko strzałkami do góry i w dół najedz na "lamp clear" nastepnie strzałka w prawo i enter . Lampa zostanie wyzerowana (0000) Sprawdz czas lampy nie wychodząc jeszcze z trybu serwisowego,jeśli są cztery zera wyjdz z trybu serwisowego wciskając exit.UWAGA w menu serwisowym poruszaj się bardzo ostrożnie,a jeśli sie na tym nie znasz, poproś jakiegoś speca lub zrób sobie zdjęcia każdej nastawy,abyś mógł z powrotem ustawić tak jak było na początku. Jeśli namieszasz w trybie serwisowym robisz to na własną odpowiedzialność !!! Zyczę Powodzenia

Dodano po 3 [minuty]:

Zapomniałem dodać ze lampa ma być poprawnie zainstalowana w Tv
  • REKLAMA
  • #3 11287541
    king1988
    Poziom 9  
    dziękuje bardzo za odpowiedź mam nadzieję że będzie dobrze biorę się za to a jaki skutek będzie to się okaże na pewno napisze dziękuje bardzo za podpowiedź i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 11310189
    king1988
    Poziom 9  
    Witam mam problem z tym tv jak pisałem wyżej tylko teraz nie mogę wejść w tryb serwisowy jak naciskam po kolei info-menu-mute-power to po wciśnięciu power tv włącza się normalnie miga kontrolka LAMP po kilku sekundach zapala się TIMER STAND BY/TEMP i migają wszystkie 3 na raz i nie wiem czy to normalne w takim przypadku jeśli lampa nie działa że nie mogę go wyłączyć ani z pilota ani z przycisku na tv sam się wyłącza po kilku restartach jedyna opcja wyłączenia to przełącznikiem z boku tv który odcina całkowicie zasilanie.
  • REKLAMA
  • #5 11311222
    wlodek19573
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    jeśli choć trochę znasz się na elektronice pisz do mnie na prw. Spróbuję ci jakoś pomóc .zanim to zrobisz sprawdz co sęe dzieje z kołem kolorów i czy chodzą wentylatory.
  • #6 11311450
    king1988
    Poziom 9  
    Dziękuje za pomoc ale już się poddałem tv oddaje do serwisu brakło mi cierpliwości jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
REKLAMA