logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skład Lamp – unikalne zdjęcie wnętrza, inspiracje do aranżacji oświetlenia

romoo 24 Sty 2005 18:35 1665 7
REKLAMA
  • #1 1165963
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1375
    Chciałbym tam być!
    Załączniki:
    • Skład Lamp – unikalne zdjęcie wnętrza, inspiracje do aranżacji oświetlenia Roehrenmuell.jpg (78.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1165978
    kk84
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Witam.

Fotka znana skąd inąd jak ze strony her Jogiego :).
  • REKLAMA
  • #3 1167048
    madart
    Poziom 26  
    Ocena: 64
    No to teraz panowie wehikuł czasu ( ofkoz na lampach :D ) i lecimy sobie pare ton "pożyczyć" :D
    Heh, chciałbym sie natknąć na takie skadowisko kopiąc w ogródku :D
  • #4 1167312
    Jacu$
    Poziom 27  
    Ocena: 26
    Jakieś 20 lat temu sam wyrzucałem na śmietnik po kilkaset lamp z każdego typu: EL36, 6P14P, PL81, E88CC, 6P13S i innych nadających się do wzmacniaczy. Wszystko nówki. Trochę mi było szkoda ale przecież w domu całej ciężarówki lamp nie pomieściłbym. No i kto wówczas przypuszczał, że dziś będzie to towar tak poszukiwany?
    Poza tym stwierdziłem wówczas, że do stopnia mocy nadajnika KF to one się kiepsko nadają a do telewizorów zupełnie się nie nadają i przestałem żałować. Dziś to co innego :cry:
  • REKLAMA
  • #5 1167450
    MuNiO
    Poziom 26  
    Ocena: 76
    a ja gdzies zapodzialem karton 50 szy EL36 :( a piwnica to wielka hala i ciezko cokolwiek znalesc , buuuu
  • REKLAMA
  • #6 1169730
    virus_lx
    Poziom 17  
    Ocena: 41
    To co ty masz piwnice czy hangar?
  • #7 1173187
    Rocky Horror
    Poziom 31  
    Ocena: 332
    Ciekawe ile tam na zdjęciu jest sztuk.. :roll:
  • #8 1174145
    romoo
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 1375
    Ile na zewnątrz, a hałda duża! Ale ktoś już tam myszkuje i pewno składa kolejne HI-END, wybór lamp ma.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy unikalnego zdjęcia wnętrza składu lamp elektronowych, które stanowi inspirację do aranżacji oświetlenia i kolekcjonerstwa. Uczestnicy wspominają o dużych ilościach lamp różnych typów, które kiedyś były powszechnie dostępne, a dziś są poszukiwanym towarem, szczególnie do wzmacniaczy i urządzeń audio hi-end. Wspomniano o trudnościach z przechowywaniem oraz o nostalgii związanej z wyrzucaniem nowych lamp, które obecnie mają wartość kolekcjonerską. Poruszono także temat liczebności lamp na zdjęciu oraz możliwości ich wykorzystania w konstrukcjach audio. Wymieniono konkretne typy lamp stosowanych dawniej w nadajnikach KF i telewizorach, podkreślając ich obecne znaczenie w branży audio.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA