logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki modem/router DSL z obsługą stałej adresacji zamiast Thomson 608wl?

scuzz 05 Wrz 2012 23:35 1887 6
REKLAMA
  • #1 11283071
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Witam
    Mam modem/router jak w temacie na łączu dsl z tp sa. Łącze jest ze stałą adresacja ( pula 4 adresy). Moje pytanie brzmi czy można ten modemo - router wymienić na coś innego?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11283117
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2682
    Wymienić może jedynie operator ale zawsze możesz kupić sobie jakiś router DSL i tam skonfigurować dostęp kablowy lub bezprzewodowy, podłączając się do speedtouch 608wl.
  • REKLAMA
  • #3 11413726
    dgolf
    Poziom 15  
    Ocena: 151
    Oczywiście, że możesz. Szukaj routerów+DSL+WiFi, ewentualnie sam Modem DSL, a za nim router WiFi w standardzie N.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 11413754
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Proszę nie wprowadzać w błąd DSL to łącze biznesowe i tutaj TP/Orange wymaga swojego sprzętu.
  • Pomocny post
    #5 11413983
    krzych66
    Poziom 27  
    Ocena: 44
    scuzz napisał:
    Witam
    Mam modem/router jak w temacie na łączu dsl z tp sa. Łącze jest ze stałą adresacja ( pula 4 adresy). Moje pytanie brzmi czy można ten modemo - router wymienić na coś innego?
    Nastepcą jest router Lucent Cellpipe 7130.
  • Pomocny post
    #6 11414230
    puszak
    Poziom 28  
    Ocena: 114
    DSL z TP/Orange jak już kolega wspomniał działa tylko i wyłącznie z routerem dostarczonym przez operatora. Router ściąga zdalnie konfigurację, żadna podmiana MAC itp nie wchodzi w grę. Możesz nawet wymienić router na taki sam model i tak nie zadziała. Jedyne wyjście podłączyć się za routerem operatora.
  • REKLAMA
  • #7 11465795
    scuzz
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Dziękuję za pomoc. Po telefonie do tp/orange wszystko poustawiali zdalnie i działa jak należy. Temat zamykam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukiwał alternatywy dla modemu/routera Thomson 608wl na łączu DSL z TP/Orange, które obsługuje stałą adresację. Odpowiedzi wskazywały, że wymiana sprzętu na inny model nie jest możliwa, ponieważ operator wymaga użycia swojego routera, który zdalnie pobiera konfigurację. Zasugerowano, że można podłączyć inny router DSL za routerem operatora lub skorzystać z modelu Lucent Cellpipe 7130 jako następcy. Ostatecznie, po kontakcie z TP/Orange, problem został rozwiązany zdalnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA