Mam pralkę AWO 43135 i z tego co widzę oznaczenie kondenstatora zgadza się z moją numeracją. W związku z tym czy ktoś może sprawdzić jaką wartość ma rezystor R020? Było zwarcie w instalacji elektrycznej w domu w czasie gdy pralka pracowała, spaliło warystor RV07 - S10K275, kondensatory C023 i C022 - 4,7µF 400V no i wspomniany wyżej rezystor. Uszkodzenie nie pozwala rozszyfrować drugiego i trzeciego paska.
Pierwszy to czerwony,
drugi - czerwony lub brązowy,
trzeci - niebieski lub czarny
czwarty - złoty
Więc tak, kupiłem wszystko, ale jest jedno ale... po zapytaniu o układ LNK304 sprzedawca powiedział że takiego nie ma, ale ma 305 taki o większej wydajności prądowej, więc wziąłem i teraz w domu patrzę a to jest LM305 w całkiem innej obudowie i w ogóle inna aplikacja. Teraz muszę znowu jechać tam jutro i temu idiocie spróbować go oddać bo kosztował 8zł, a na nic mi się nie przyda. Jestem tym bardziej zły że kiedyś zamiast BD136 dał mi BD135 i sobie powiedziałem, że już tam nie pójdę więcej, a kupowane elementy od razu wrzuca do woreczka i ciężko o kontrolę co on tam wrzuca... normalnie szok...
Sukces. pralka ruszyła bez wymiany LNK304 Wszystkie programy działają.
Namęczyłem się z "drutowaniem" ścieżek bo były powyrywane z płytki i nie wygląda to zbyt profesjonalnie,
ale najważniejsze że wszystko chodzi i nie muszę kupować nowego programatora.
Teraz tylko zostaje mi wolny LM305.
Da się zrobić z niego zasilacz regulowany?
W linku karta katalogowa:
Link Muszę wymyślić jak go wykorzystać,bo go nie będę oddawał (jechać godzinę w jedną stronę, wydać 15zł na bilety, żeby oddać układ za 8zł...)
teraz patrzę ze na stronie cyfroniki LM305 jest po 2zł... ale się zrobiłem w jajo z tym układem :/