logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TC162-B – brak połączenia słuchawki z bazą, schemat serwisowy

Oineh 25 Sty 2005 07:08 2277 4
  • #1 1167606
    Oineh
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Mam problemz telefonem bezprzewodowym Panasonic KX-TC162-B. Telefon wydaje się być sprawny ale wygląda to tak jak by słuchawka nie kontaktowała się z bazą. Po prostu gdy się na niego dzwoni to baza odpowiada ale słuchawka nie. Tagrze gdy się wciśnie przełącznik lokalizacji słuchawki to mruga na niej dioda ale słuchawka nie dzwoni. Akumulatorek jest dobry. Działa także ładowanie. Słuchawka prawdopodobnie jest dobra bo działa na przykład zgłaśnianie dzwonka. i jak sie prubuje wybierać numer to słychać sygnał DTMF. Byłbym wdzięczny za pomoc. A może ktoś ma schemat do tego telefonu. Bardzo by mi pomógł. Podejrzewam że jest uszkodzony nadajnik/odbiornik na bazie.
  • #2 1167609
    stanikowski
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    proponuje sprawdzic czy nie jest uszkodzony głośnik od meodi dzwonienie.
  • #3 1167621
    Oineh
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    Nie jest usazkodzony bo słuchawka dzwoni gdy na przykład sie na niej zmienia ustawienie głośności dzwonienia.

Dodano po 6 [minuty]:

Może się jasno nie wyraziłem. Nie da się ani zadzwonić ani też odebrac rozmowy.
  • #5 1168201
    000andrzej
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Jeśli nie ma na elce to schematy w necie powinieneś znaleźć. Wygoogluj telekomunikacja forum itp. Tam też możesz znaleźć pomoc.

Co do objawów to podejrzewam podobnie jak Ty brak łączności ze słuchawką. układ nadajnik - odbiornik.
REKLAMA