logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[szukam] Jak wzmocnić sygnał anteny pokojowej do TV? Szukam schematu wzmacniacza.

qma 25 Sty 2005 14:54 1194 6
REKLAMA
  • #1 1168583
    qma
    Poziom 2  
    poszukuje schematu do wzmocnienia sygnalu anteny. nie wiem czy dobrze to nazwalem wiec wytlumacze sytuacje:

posiadam TV z antena pokojowa i zeby ustawic antene trzeba sie naprawde nameczyc bo prawie nigdzie nie ma dobrego syglalu a bez tego sniezy i pyrczy ;]
    i teraz chce zrobic cos takiego co wtykne zamiast/z antena i bedzie lepszy obraz itp
    wszelkie shematy mile widziane ewentualnie linki do czegos takiego.
    uzywalem szukaj i nic nie znalazlem :(
  • REKLAMA
  • #2 1168664
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    Witam !!!

Niewiele na to poradzisz jeśli chcesz koniecznie używać anteny pokojowej . To beznadziejne rozwiązanie i te anteny są słabe . Lepiej kupić antenę zewnętrzną ze wzmacniaczem i po kłopocie . (nie jest to rozwiązanie idealne ,ale zawsze lepsze niż pokojówka)

pozdr D.RZ
  • REKLAMA
  • #3 1168734
    qma
    Poziom 2  
    nie bardzo chce wydawac kase na taka antene bo nie wiem na jak dlugo mi sie ona przyda :(
  • REKLAMA
  • #4 1212153
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Witam
    Dołanczając się do tematy chciałem się zapytać czy jest jakiś wzmacniacz aby wzmocnić sygnał z anteny szerokopasmowej zewnętrznej /nie chodzi mi omocniejszą płytkę, bo najmocniejszą chyba to już mam/ bo raz mam b.dobry sygnał a nieraz śnieży i nic nie widać może co jest przeciwzaklóceniowego, albo jakiś schemat do samodzielnego wykonania.
    Z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #6 1215212
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Dzięki za informacje, już przeglądałem te strony. Ale nie wiem który wzmacniacz byłby akurat w moim przypadku dobry, nie zabardzo się na tym znam i te dane które przeczytałem za dużo mi nie mówią.
    Dziękuję za podpowiedz.
  • #7 1215467
    bemo1
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Jezeli zastosowales wzm. o najwiekszym wzmocnieniu to niewiele juz mozesz juz zwojowac,a probowac trzeba,Nauka ksztalci ale i kosztuje!!!!!!!!!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu słabego sygnału z anteny pokojowej do telewizora i poszukiwania schematu wzmacniacza sygnału. Użytkownicy wskazują, że anteny pokojowe mają ograniczoną skuteczność i zalecają stosowanie anten zewnętrznych ze wzmacniaczem jako lepsze rozwiązanie. Podano linki do stron z gotowymi schematami wzmacniaczy antenowych (dipol.com.pl), jednak podkreślono, że dobór odpowiedniego wzmacniacza wymaga wiedzy technicznej i eksperymentów. Wzmacniacze o dużym wzmocnieniu mogą nie przynieść dalszej poprawy, a samodzielne wykonanie układu wymaga nakładów czasu i kosztów. Poruszono także temat zakłóceń i stabilności sygnału z anten szerokopasmowych zewnętrznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA