logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak aktywować Microsoft Office Starter na Windows 7?

tekla0405 23 Wrz 2012 15:23 8334 19
REKLAMA
  • #1 11340290
    tekla0405
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Kupiłam nowy komputer na którym podobno jest zainstalowany Microsoft Office Starter. Ale jak go aktywować?
    Wybieram start-> Microsoft Office i powiennam mieć opcje użyje Microsoft Starter (przynajmniej taką informacje znalazłam w internecie), niestaty taka opcja mi się nie wyświetla, natomiast do wyboru mam:
    - Mam juz kupiony pakiet Office 2010 - opcja aktywuj
    - Przejdz do trypu onlina aby kupić pakiet Office - opcja kup
    - Wypróbuj bezplatnie pakiet Office przez ograniczony czas - opcja wypróbuj.

Nigdzie nie widze możliwości typu "użyj Office Starter"
    system operacyjny: Windows 7.

Jak ktoś by pomógl bede bardzo wdzięczna:)
  • REKLAMA
  • #2 11340938
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 659
    To jest tylko wersja testowa (z ograniczeniami), więc jeśli nie masz wykupionej licencji, wybierasz opcję Nr.3
  • REKLAMA
  • #3 11341341
    tekla0405
    Poziom 9  
    Wg sklepu, mam zainstalowaną wersję Microsoft Office Starter 2010 (word, excel) bez czasowych ograniczeń. Moje pytanie brzmi: jak ją włączyć?
  • REKLAMA
  • #4 11341379
    lolo56
    Poziom 22  
    Ocena: 23
    Start wszystkie programy powinien być Microsoft Office Starter na liście.
  • #5 11341385
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3539
    "Pakiet Microsoft Office Starter 2010 wstępnie załadowany na komputerach umożliwia użytkownikom domowym natychmiastowe wykonywanie najbardziej typowych i podstawowych zadań. Pakiet Office Starter zawiera tylko programy Microsoft Word Starter 2010 i Microsoft Excel Starter 2010, czyli wersje programów Microsoft Word i Excel z ograniczoną funkcjonalnością i treściami reklamowymi. Pakiet Office Starter jest dostępny tylko w wersji oprogramowania wstępnie załadowanego na niektóre nowe komputery z możliwością uaktualnienia do pełnej wersji pakietu Office w dowolnym momencie."

http://office.microsoft.com/pl-pl/starter/

tekla0405 napisał:
    Moje pytanie brzmi: jak ją włączyć?

Odpowiedź:
    adamas_nt napisał:
    wybierasz opcję Nr.3
  • REKLAMA
  • #6 11341667
    tekla0405
    Poziom 9  
    Zacytowaną przez Ciebie treść czytałam. Zanim napisałam na forum starałam sie znaleźć odpowiedź gdzieś indziej, niestaty nie znalazłam.
    Wybierając opcje 3 - mam całościowy pakiet office ale na ograniczony czas. Chciałabym miec worda i exela starter na czas nieograniczony, tak jak niby kupiłam. Jeśli nie mogę tego uaktywność to jak mogę sprawdzić, że mnie oszukano?
  • #7 11342043
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 659
    Instaluj przez opcję Nr.3. Istnieją wersje Starter z Excelem i Wordem bez ograniczeń czasowych, ale z ograniczeniami funkcjonalności (Brak wielu dodatków: Solver, Analisis Toolpack, edytora VBA zdaje się, etc). Być może właśnie taką masz. Pozostałe składniki pakietu przestaną działać po określonym czasie.
  • #8 11342414
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Po prostu uruchom jakikolwiek plik Worda. Dziwna sprawa. Office 2012 starter nie ma ograniczeń czasowych.
  • #9 11342960
    tekla0405
    Poziom 9  
    Wybierając jakikolwiek plik worda, jest to samo, 3 komunikaty jak w 1 poście.
  • #10 11343093
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Opcje o których piszesz, to opcje już zainstalowanej pełnej wersji Office. Tak jakby ktoś już wcześniej wybrał instalację pełnej wersji i teraz pozostają tylko 3 pytania co z nią zrobić. Z tego punktu nie da się wrócić do wyboru startera, chyba że poprzez przywrócenie systemu Windows do ustawień fabrycznych.
  • #11 11343318
    tekla0405
    Poziom 9  
    Jak przywrócić system do ustawień fabrycznych?
  • #12 11343340
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    To zależy jakiego masz laptopa. Każdy producent ma jakiś klawisz którym się aktywuje partycje recovery i przywraca system.
    Moim zdaniem bez sensu. Będziesz przywracała system co miesiąc żeby office działał?
    Albo kup offica albo zainstaluj darmowy zamiennik np Libre Office on także otwiera pliki od microsoftu i zapisuje w formatach microsoftu.

http://pl.libreoffice.org/

Dodano po 2 [minuty]:

tekla0405 napisał:
    to jak mogę sprawdzić, że mnie oszukano?

Nikt cię nie oszukał i nikt ci offica za darmo nie da, tylko wersję testową jaką właśnie masz.
  • #13 11343376
    PeteSh
    Poziom 30  
    Ocena: 71
    Kasiunia. Office Starter 2010 nie działa przez miesiąc. To jest wersja bezterminowa. Microsoft raz popełnił ten błąd i teraz się rakiem z tego wycofuje. W Office 2013 już tego nie będzie :D

ps. @tekla0405 - wpisz w okienku wyszukiwania (w 'Menu Start') słowo 'starter' lub 'word'. Nie znajduje Ci przypadkiem Office Starter?
  • Pomocny post
    #14 11343420
    Pawell_88
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Nie wiem czy wiecie ale od miej więcej kwietnia tego roku M$ przestał dostarczać do producentów sprzętu nieograniczony czasowo Office 2010 Starter, a zaczął dorzucać wersje Trial z tego co pamiętam 60 dniowe. Także pewnie w sklepie o tym nawet nie wiedzieli i dalej pchają lapki na teksty z Office Starter. Z opisu wynika, że jest to typowa wersja Trial. Najlepiej zadzwonić do MS na infolinie i się upewnić. Gdy wejdziesz w plik -> pomoc masz tam numer PID. Podasz go konsultantowi i ten sprawdzi, czy to Trial czy Starter. Będziesz wiedziała na czym stoisz.

Numer do MS to 801 802 000
  • #15 11343484
    kasiunia7777
    Poziom 39  
    Ocena: 244
    PeteSh napisał:
    Kasiunia. Office Starter 2010 nie działa przez miesiąc

To nie miesiąc a 60dni to i tak bez sensu przywracać tylko z tego powodu system.

Dowiedz się o tym co mówi Pawell_88.
  • #16 11343628
    tekla0405
    Poziom 9  
    Zglosiłam sprawe do serwisu firmy w której kupiłam, też się zdziwili i myślą jak to rozwiazać...
    Wpisując starter w opcje szukaj nie znajduje nic.
    Jesli mam ta drugą wersje bez startera to i tak mi to nic nie zmienia bo musze kupic office, napisałam tutaj bo myslalam ze jako "glupia blondynka" poprostu nie umiem tego uruchomic.

Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

Jeszcze raz: jak znaleźć ten numer PID?
  • Pomocny post
    #17 11344035
    Pawell_88
    Poziom 12  
    Wybierasz "Plik" => "Pomoc", po prawej stronie znajdziesz identyfikator produktu.

Screen:
    Jak aktywować Microsoft Office Starter na Windows 7?
  • #18 11345746
    tekla0405
    Poziom 9  
    Ale ja nie moge otworzyć word, czy innego cuda, bo do tej pory nie wybrałam zadnej z 3 super opcji, bo czekam na odpowiedz z serwisu, nie chce nic ruszac, aby "nie popsuc"
  • #19 11346457
    Pawell_88
    Poziom 12  
    No to niestety musiałabyś wybrać opcję numer trzy by czasowo uruchomić pakiet, sprawdzić PID, a następnie skonsultować się z MS. Jeśli nie chcesz tego robić to faktycznie zaczekaj na serwis i tyle.
  • #20 11347857
    tekla0405
    Poziom 9  
    Kończąc temat, okazało się, że jest to wersja trial, nie starter. Wiec raczej cięzko uruchomić coś czego nie ma (przynajmnie w komputerze, w ludzkim mózgu moze i by sie dało ;) )

Dziękuje wszystkim za pomoc:)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował Microsoft Office Starter 2010 na nowym komputerze z systemem Windows 7, ale nie może go aktywować, ponieważ nie widzi opcji "użyj Office Starter". Odpowiedzi wskazują, że Office Starter powinien być dostępny w menu Start, ale może być zainstalowana wersja próbna (trial) zamiast pełnej wersji Starter. Użytkownik dowiaduje się, że Microsoft przestał dostarczać nieograniczoną wersję Office Starter i obecnie oferuje wersje próbne. Aby potwierdzić status oprogramowania, zaleca się skontaktowanie z pomocą techniczną Microsoftu i sprawdzenie identyfikatora produktu (PID). W przypadku braku możliwości uruchomienia Office Starter, sugerowane są alternatywy, takie jak LibreOffice.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA