logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault 19 1.4E 1991 – dorabianie kluczyka po numerze, gdzie zamówić?

prokopcio 27 Sty 2005 07:55 5250 8
REKLAMA
  • #1 1172170
    prokopcio
    Poziom 29  
    Ocena: 143
    Witam.
    Czy istnieje możliwość dorobienia kluczyka wg jego numeru??? złamałem samą końcówkę i została w zamkun nie mam zapasowego. Na kluczyku mam nr. i niewiem po co on jest.
    Samochód to Renault 19 1,4e '91.

Szukam namiarów na firmę (woj. opolske, dolnośląskie).
    może być cała Polska jeśli nie będe im potrzebny - może wystarczy podać nr i przyślą ???
  • REKLAMA
  • #2 1172522
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Jedź do porządnego zakładu ślusarskiego gdzie dorabiają kluczyki, na sto procent jeżeli to jest dobry fachowiec to po wymontowaniu zamka z drzwi, wyjmie nadłamaną końcówkę i na podstawie dwóch fragmentów dorobi ci kluczyk.
    Miałem taki sam przypadek i udało się.
  • #3 1172533
    prokopcio
    Poziom 29  
    jedź???
    Nie darady - blokada kierownicy, auto zamknięte.

W dodatku zimno jak cholera i na parkingu dużo nie zrobię.

a co z tym numerem na kluczyku?
  • REKLAMA
  • #4 1172728
    Mieczysław
    Poziom 21  
    Ocena: 113
    Witam.
    po numerze kluczyka, to chyba tylko producent, chyba że porządny serwis Renaulta coś poradzi.
  • REKLAMA
  • #5 1172754
    czapajew
    Poziom 22  
    Ocena: 69
    Ja nadal uważam że nic innego nie pozostaje jak przyjazd "konkretnego fachowca" który na miejscu otworzy Ci samochód i po kłopocie.

PS.
    A wiem że są tacy.
  • REKLAMA
  • #6 1172969
    JAFO
    Poziom 25  
    Ocena: 152
    Są tacy, nawet ogłaszają się w czasopismach reklamowo-ogłoszeniowych poświęconych motoryzacji. Niektórzy mają nawet koncesje na wykonywanie takich czynności.
    Poprostu pojedź do jakiegoś szanującego sie sklepu z częściami do aut i tam dostaniesz owo czasopismo.
    Może znajdziesz takie ogłoszenie w jakimś lokalnym dzienniku. To też się zdarza.
  • #7 1173361
    staszekk7
    Poziom 18  
    Ocena: 66
    Witam
    Czasem udaje się wyjąć koncówke kluczyka silnym magnesem pod warunkiem że zamek jest już wyrobiony i kluczyk lekko wchodził a jeśli wyciągniesz w ten sposób to w każdym zakładzie ci go dorobią
  • #8 1175387
    prokopcio
    Poziom 29  
    Udało się dorobić - zamykam temat
    Dzięki wszystkim
  • #9 1178000
    Czardasz
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Kluczyki mogę dorobić do wszystkich samochodów na podstawie numeru lub kodu. Skontaktuj się
    0-602-393-603

Podsumowanie tematu

✨ W przypadku złamania końcówki kluczyka do Renault 19 1.4E z 1991 roku i braku zapasowego klucza, dorobienie kluczyka wyłącznie na podstawie numeru jest trudne i zazwyczaj wymaga wizyty w serwisie Renault lub u specjalistycznego ślusarza. Fachowiec może wymontować zamek z drzwi, wyjąć złamaną część klucza i na jej podstawie wykonać nowy klucz. Istnieją również specjaliści z koncesją na otwieranie samochodów i dorabianie kluczy na miejscu, którzy mogą pomóc bez konieczności samodzielnego demontażu. Czasem możliwe jest wyciągnięcie złamanej końcówki silnym magnesem, jeśli zamek jest już lekko zużyty. W Polsce można znaleźć takie usługi poprzez ogłoszenia w lokalnych mediach lub specjalistycznych czasopismach motoryzacyjnych. Ostatecznie autor potwierdził, że udało się dorobić kluczyk. Pojawiła się także oferta dorobienia kluczy na podstawie numeru lub kodu przez firmę działającą na terenie całej Polski.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA