Laptop zakupiony przez znany portal aukcyjny. Działał prawidłowo przez dłuższy czas. Jedynym mankamentem było to, iż po uruchomieniu komputera. Obraz pojawia się dopiero po załadowaniu systemu. Przez to nie można wejść w BIOS. Natomiast na dodatkowym wyjściu D-SUB po podłączeniu np. monitora CRT, normalnie pojawia się firmowe logo. I po wciśnięciu F2 normalnie widać ekran BIOS. Podobno stało się tak po wymianie matrycy w serwisie. To jest pierwsza usterka tego laptopa. Druga to (niedawno się ujawniła): podczas pracy przestają działać klawisze: F2 / F3 / F12 / 9 / - / U / P / oraz znaczek okienko. Czasami same się naprawiają. A jak nie. To wystarczy podłączyć pod dodatkowe wyjście D-SUB dowolny monitor. Wejść w BIOS. Niby nie działającym klawiszem F2. Wyjść z BIOS. Wyłączyć komputer. Odłączyć monitor. Odpalić system i na jakiś czas jest spokój. Troszkę to uciążliwe się robi. Rozkręcałem go już na części pierwsze. Czyściłem taśmę klawiatury. Gniazdo do tej taśmy. Nie widać fizycznych uszkodzeń czy zalania klawiatury. Płyta czysta, wygląda jak nowa. Nie mam pomysłu jak zdiagnozować usterkę.