logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać uszkodzone zdjęcia i filmy z karty microSD 32GB?

stempel_hd 27 Wrz 2012 00:22 1764 4
REKLAMA
  • #1 11352256
    stempel_hd
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam.
    Prosze o porade jak mam naprawic pliki z fotami i filmami.
    Pare dni temu,na wypadzie robilem telefonem duzo zdjec i filmow. Domyslnie zapisywane byly na micro 32. Uscisle,ze do tej pory nie mialem z nia problemow. Jednak dzisiaj cos sie pokickalo bowiem wielu zdjec i filmow nie moge odtworzyc. Fizycznie istnieja,sa nazwane, maja swoja wage (w filmach zalezna od dlugosci krecenia), wszelkie dane w "szczegolach" a jednak nie mozna ich odtworzyc. Sa fizycznie widoczne w galerii telefonu jednak bez podgladu(nie widac tresci) i sa widoczne w exploratorze. Jednak przy probie ich odtworzenia wyskakuje info,ze "nie mozna zaladowac zdjecia". Mozna zawartosc karty bezproblemowo skopiiowac na PC. Zarówno pliki dobre jak i te uszkodzone. Na PC jednak tez tych uszkodzonych nie mozna odtworzyc. Dziwne tez jest to,ze nie stalo sie to od jakiegos momentu do konca sesji tylko jest tak,ze sa zdjecia z rana,pozniej czesci nie ma,znow sa i potem juz brak zapisu do konca. Teraz wzzystko dziala ok. Zapisuje poprawnie.
    Prosba moja to proba o znalezienie metody na naprawienie tych plikow by moc je odtworzyc. Probowalem za pomoca fona przekonwertowac filmy na inny format. Niestety program ich nie moze zczytac. Czy jest jakas szansa naprawic je? Juz nie dam rady wrocic do hiszpani by nagrac material raz jeszcze.
    Próbowałem w miedzyczasie naprawic pliki za pomoca File Repair, niestety bezskutecznie oraz próbowałem naprawic je za pomoca programu ZAR. niestety ten program nie widzi tych uszkodzonych plikow na karcie.
    Dzieki za wszelkie rady, stempel
  • REKLAMA
  • #2 11353562
    rosze
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Spróbuj użyć programu do odzyskiwania danych.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 11353796
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Użyj bardzo prostego programiku.. który wiele razy w takich momentach mi pomógł .... mianowicie DIR - Digital Image Recovery

Pozdrawiam
  • #5 11353853
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3592
    Sprawdź pod Windowsem partycje (pliki) na tej karcie tym CheckDiskiem - daj log i oczywiście nie naprawiaj na oryginale!

W przypadku odzysku tych filmików wypróbuj też program DiskDigger.
REKLAMA