logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wirus - nie mam menedzera zadan oraz nie moge wejsc do rejestru Win 7

Skowra 27 Wrz 2012 19:45 2571 7
REKLAMA
  • #1 11354518
    Skowra
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Witam. Dzisiaj moj brat bawil sie na komputerze i sciagnal jakis syf.
    Gdy biore ctrl alt del, nie mam opcji menedzera zadan, a jak chce wejsc w regedit to pokazuje "Edycja rejestru została wyłączona przez administratora sieci."
    Oto log z malwarebytes anty malware :

Malwarebytes Anti-Malware 1.65.0.1400
    www.malwarebytes.org

Wersja bazy: v2012.09.27.07

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
    Internet Explorer 8.0.7601.17514
    Marcin :: DEMONPC [administrator]

2012-09-27 19:14:43
    mbam-log-2012-09-27 (19-22-53).txt

Typ skanowania: Szybkie skanowanie
    Zaznaczone opcje skanowania: Pamięć | Rozruch | Rejestr | System plików | Heurystyka/Dodatkowe | Heuristyka/Shuriken | PUP | PUM
    Odznaczone opcje skanowania: P2P
    Przeskanowano obiektów: 205371
    Upłynęło: 3 minut(y), 20 sekund(y)

Wykrytych procesów w pamięci: 0
    (Nie znaleziono zagrożeń)

Wykrytych modułów w pamięci: 0

Wykrytych kluczy rejestru: 0

Wykrytych wartości rejestru: 0

Wykryte wpisy rejestru systemowego: 6
    HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main|Start Page (Hijack.StartPage) -> Złe: (http://startsear.ch/?aff=1&cf=aa9c529c-3c53-11e1-aee5-001fd00f9aad) Dobre: (http://www.google.com) -> Nie wykonano akcji.
    HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System|DisableTaskMgr (PUM.Hijack.TaskManager) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.
    HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System|DisableRegistryTools (PUM.Hijack.Regedit) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.
    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.
    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|FirewallDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.
    HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Złe: (1) Dobre: (0) -> Nie wykonano akcji.

wykrytych folderów: 0

Wykrytych plików: 1
    C:\vvodg.exe (Malware.Packer.Gen) -> Nie wykonano akcji.

(zakończone)

Program pokazuje, ze po restarcie naprawi rejestr, ale po restarcie dalej to samo i moge w kolko skanowac malwarebytesem i to samo jest pokazywane.

Potrzebuje pomocy i instrukcji co z tym zrobic.
    Dziekuje i pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 11354602
    andszka
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Mi wiele razy pomógł w takich przypadkach:
    Combofix
  • REKLAMA
  • #3 11355268
    Skowra
    Poziom 13  
    Combofix mi pomaga, ale tylko czasowo, a po restarcie systemu znowu jest wirus :/ nie mam pojecia co z tym zrobic, macie jakies pomysly? Bardzo wazne to jest dla mnie, bo na za tydzien musze zrobic projekt, a przy tym syfie nie da sie nic robic.

Dziekuje i pozdrawiam, prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 11355340
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Polecam kaspersky removal tool Link - zapisz na płycie i uruchom z partycji boot-owalnej. Zrób skanowanie zawartości dysku twardego.
  • #5 11357086
    Skowra
    Poziom 13  
    Hmm nie wiem jak to za bardzo zrobic z tym kasperskym. W kazdym badz razie po combofixie wszystko dziala, ale tylko do restartu. Co zrobic jak combofix skonczy zeby juz tak zostalo?
  • #6 11359370
    Skowra
    Poziom 13  
    Ma ktos jakies pomysly? Bardzo potrzebuje pomocy :/
  • REKLAMA
  • #7 11359393
    andszka
    Poziom 16  
    Ocena: 29
    Podeślij log-a z Combofixa
  • #8 11359432
    Skowra
    Poziom 13  
    Odpalilem kasperskiego removal toola i combofixa, zrobilem restart i juz wszystko dziala. Dzieki za pomoc ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wirusem, który uniemożliwia dostęp do Menedżera zadań oraz rejestru systemu Windows 7. Po skanowaniu za pomocą Malwarebytes nie wykryto zagrożeń, co sugeruje, że problem może być bardziej złożony. Użytkownicy polecają narzędzia takie jak ComboFix oraz Kaspersky Removal Tool, które mogą pomóc w usunięciu wirusa. Użytkownik informuje, że ComboFix działa tylko tymczasowo, a po restarcie systemu problem powraca. Po zastosowaniu obu narzędzi, użytkownik potwierdza, że system działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA