Witam,
Obecnie posiadam następującą konfiguracje:
procesor: E6600
pamięć: 2x1GB Kingston DDR2
płyta: ASUS p5n-e sli
grafika: GTS250 chyba 512MB
zasilacz: Chieftec 450W
Próbowałem na tym zestawie grać w BF3 i da się ale nie jest to do końca to.
wydaje mi się że aby spokojnie grac w minimalnych ustawieniach wąskim gardłem jest tutaj procesor z płytą i pamięcią.
Zastanawiam się nad możliwie najdrobniejszą modyfikacją tego zestawu. Zapewne płyty i procesora (oczywiście do tego pójdzie pamięć planuje zakup 4GB w jednej kości z późniejszym dokupieniem drugiej do DUAL'a).
Zastanawiałem się nad i3 2100 z płytą, jednak nie mam pomysłu na płytę o najwyższym stosunku jakość/cena.
Czy moglibyście zaproponować zaproponować mi jakiś sensowny zestaw? nie mam preferencji jeżeli chodzi o producenta.
Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam
Obecnie posiadam następującą konfiguracje:
procesor: E6600
pamięć: 2x1GB Kingston DDR2
płyta: ASUS p5n-e sli
grafika: GTS250 chyba 512MB
zasilacz: Chieftec 450W
Próbowałem na tym zestawie grać w BF3 i da się ale nie jest to do końca to.
wydaje mi się że aby spokojnie grac w minimalnych ustawieniach wąskim gardłem jest tutaj procesor z płytą i pamięcią.
Zastanawiam się nad możliwie najdrobniejszą modyfikacją tego zestawu. Zapewne płyty i procesora (oczywiście do tego pójdzie pamięć planuje zakup 4GB w jednej kości z późniejszym dokupieniem drugiej do DUAL'a).
Zastanawiałem się nad i3 2100 z płytą, jednak nie mam pomysłu na płytę o najwyższym stosunku jakość/cena.
Czy moglibyście zaproponować zaproponować mi jakiś sensowny zestaw? nie mam preferencji jeżeli chodzi o producenta.
Z góry dziękuję za informację i pozdrawiam