logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EVIX ER-801 - Jakiego protokołu używa rejestrator do komunikacji z klientem?

pielgrzym 01 Paź 2012 10:39 3639 4
REKLAMA
  • #1 11365488
    pielgrzym
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

Nabyłem taniego Evixa ER-801 ośmio kanałowego. Niestety (co chyba dość powszechne w tym segmencie rynku) nie da się zeń korzystać spod linuxa, a uruchamianie za każdym razem VirtualBoxa lub kompletnie dennego SuperLivePro pod androidem jest dość frustrujące. Postanowiłem napisać własnego klienta - w końcu obsługa kodeka h.264 to nie jest jakieś wielkie wyzwanie :)

Niestety rejestrator nie korzysta z popularnego rtp/rtsp, tylko z jakiegoś nieznanego mi wynalazku. Po stronie klienta windowsowego javascript wysyła xml do apletu, więc jest black box. Sam aplet nie wysyła już xml na port 6036 - czeka aż port odpowie po handshake'u 'head' i wysyła '1111' usera i hasło + nazwę hosta. W załączniku zrzuc tcp stream podsłuchany wiresharkiem. Niestety kiedy próbuje za pomocą netcata podrzucać te same dane urządzenie się restartuje! W załączniku screen zrzutu stream'u tcp :)

EVIX ER-801 - Jakiego protokołu używa rejestrator do komunikacji z klientem?

Może znacie jakieś szczegóły techniczne tego urządzenia? Każda wskazówka mile widziana :)
  • REKLAMA
  • #2 11374658
    eworks
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    ettercapem spróbuj lub innym ngrepem, ja bym na twoim miejscu napisał do producenta o pomoc i nie pisze tu o aat.
  • REKLAMA
  • #3 11375476
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    a może napisz do AAT? Oni są importerem tego cacka :) może mają SDK do tych rejestratorów, wtedy sobie zrobisz sam wszystko.
  • REKLAMA
  • #4 11486352
    pielgrzym
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Napisałem do gości, których mejle były w kodzie javascriptu inicjującego formatkę ActiveX - dam znać czy coś wskórałem :)
  • #5 11486377
    rokycky
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Ale jaki chcesz osiągnać efekt?
    Chcesz mieć dostęp do webserwera rejestratora z poziomu komputera (Linux) poprzez przeglądarkę czy app'a na komórkę?

Bo jeśli komputer to Mozilla z plugin'em IEtab załatwi sprawę.
REKLAMA